Instagram

Klustermuksen ekat artistit julki - tapahtuma jäänee Syväraumanlahden viimeiseksi

Koria Kitten Riot on yksi tulevan Klustermuksen monista artisteista.

Klustermus on kuulunut raumalaiseen kesänviettoon jo neljäntoista vuoden ajan. Tulevan kesän viidestoista musiikkispektaakkeli jäänee kuitenkin nykymuodossaan viimeiseksi.

- Vaikka tässä paistaakin nyt läpi kevyt haikeus, onhan näitä kisoja pystytelty lähes puolet elämästämme, ryömitty mudassa ja korjailtu rikkoutuneita Fiatteja pisin öitä, yhdistyksen voimamies Aki Korkka muistelee.

Taloudellisia realiteetteja vastaan taistelu on käynyt yhdistykselle raskaaksi, ja konsepti on tarkoitus miettiä uudestaan juhlavuoden tapahtuman jälkeen.

- Tarjoamme kuitenkin vielä kerran upeita musiikkielämyksiä Syväraumanlahden pastoraalimaisemassa. Ja voihan olla, ettemme katoa mihinkään, Korkka jatkaa Klustermuksen joukkojen lähettämässä tiedotteessa.

Jo viime vuonna Klustermuksen järjestäjät kertoivat taloudellisesta ahdingostaan, mutta tuolloin kesän tapahtuman kuluja saatiin vielä peittoon esimerkiksi kannattajajäsenyyksillä ja uusilla yhteistyökumppanuuksilla.

Vaikka tulevaisuutta verhoaakin nyt tieto siitä, että tuleva Klustermus saattaa olla viimeinen, ovat tapahtumajärjestäjät julkaisseet jo ensimmäisen satsin tulevan kesän artisteja.

Syväraumanlahdella kuullaan kesäkuun alussa Beverly Girl, Musta Valo, Koria Kitten Riot, Oceanwake, Tryer, Phenomenal creature, Uusimusta, huolet ja murheet, Saatanan idiootti sekä Nii just.

Kokonaisuudessaan Klustermuksen ohjelma julkaistaan huhtikuun aikana.

Tulevankin kesän Klustermus on edelleen kävijöilleen ilmainen. Tapahtumajärjestäjän mukaan tämän vuoden ohjelma on paluu juurille ja aikaisempia vuosia underground-painotteisempi.

Klustermuksen tärkeimpiä musiikillisia tavoitteita on vuosien varrella ollut nostaa esiin innokasta tekemistä ja soittamisen riemua.

Klustermuksen tapahtumissa ovat esiintyneet alkuaikoinaan muun muassa Disco Ensemble, Risto, Lapko, Hidria Spacefolk, Joose Keskitalo ja monet muut.

Klustermusta vietetään Syväraumanlahdella tulevana kesänä 10.6. kello 14 alkaen.