Instagram

Klustermus valaa toivoa siihen, että festivaali tullaan järjestämään: "Aika näyttää, kevät on vasta alussa"

"Kevät on vasta alussa, mutta tämän vuoden julisteessa kukat ovat jo puhjenneet. Ehkä mekin vain uudistumme ja muutumme joksikin entistä paremmaksi!" Klustermus kirjoittaa Facebookissa. Kuva: Klustermus

Klustermus aktivoitui Facebook-sivullaan myöhään torstaina. Yhdistys lisäsi kansikuvakseen kesäkuisen päivämäärän, mutta perässä on kysymysmerkki – ainakin vielä toistaiseksi.

– Klustermus saatetaan järjestää 16.6.2018 Raumalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy, Klustermus ry aloittaa tekstinsä.

Klustermus tiedotti viime vuonna, että festivaalin jatkosta ei ole tietoa. Näin huhtikuun alussa yhdistys toteaa, että jatko on edelleen epäselvä. Mutta tapahtuman onnistumiseen annetaan vahvasti toivoa.

– Olemme onnellisia, että tekemämme työ on ollut sosiaalisesti ja kulttuurisesti merkittävää. Toivomme pystyvämme jatkamaan sitä myös tulevina vuosina, mutta aika näyttää.

Klustermus toteaa, että 15 vuotena järjestetty vaihtoehtoinen musiikkitapahtuma on ollut merkittävä niin Satakunnassa kasvaneille nuorille kuin uusille artisteille, joille festivaali on ollut hyvä ponnahdulauta jatkaa eteenpäin.

– Klustermuksen tavoite oli tuottaa matalan kynnyksen kulttuuria ihan kaikille ja laajentaa Rauman ja lähialueiden kulttuuritarjontaa. Olemme myös tarjonneet halpoja harjoitus- ja työtiloja muusikoille.

Kun rahasta puhutaan, on Klustermuksen jokavuotinen taloudellinen epävarmuus ollut järjestäjille raskasta.

– Lähes joka kevät festivaalin hyvin maltillinen budjetti on saatu kasaan vain joitain viikkoja ennen itse tapahtumaa, Klustermus kertoo.

Festivaalia on rakennettu myös kannatusjäsenten voimin. 

– Jos joku on esimerkiksi muuttamassa vuorille erakoksi, otamme mielellämme vastaan suunnattomia maallisia omaisuuksia, yhdistys vielä heittää kommenttina tekstilleen.

Nähtäväksi siis jää, juhlitaanko Klustermus tulevana kesänä vai ei.