Instagram

Koko kuukausi pelkkiä Mariah Careyn joulutulkintoja voi pidemmän päälle käydä pikkuisen tylsäksi – tsekkaa läpi joulun 2018 uutuusbiisit

Kuukausi jouluaattoon! Nyt on viimeistään täysin ok alkaa kuunnella joulumusiikkia ihan molemmat korvat höröllään. Kuva: Mariah Ashby

Vaikka Mariah Careyn jouluiset sulosoinnut luovat välittömästi kynttilänhehkuista talvipyhien tunnelmaa, on ihan paikallaan fiilistellä myös tuoreempia joulubiisejä, eikö vain!

Ja joulu 2018 on uutuusmusiikkia pullollaan! Kamu kaiveli musiikkikirjastoja ja kasasi alle kymmenen biisin paketin.

Teflon Brothers, Spekti ja Petri Nygård ovat huolissaan pukin saannista, Jessie J tarttuu klassikkoon ja uudeen Grinch-animaation soundtrack vasta varsinainen tärppi onkin!

Kamun biisinostojen lisäksi joulumusiikin ystäviä on syytä muistutella Jouluradion olemassaolosta. Jouluradiolla on eri genreille omia teemakanavia, joista pääsee kuuntelemaan freesejä fiiliksiä aaton odotukseen ja jälkitunnelmointiin. Miltä kuulostaisivat Jazzjoulu, Rouhea joulu tai Indiejoulu?

TEFLON BROTHERS, SPEKTI & PETRI NYGÅRD – KUKA ANTAIS PUKILLE?

Nyt ollaan tärkeän kysymyksen äärellä! Pukki vain antaa ja antaa, mutta kuka antaisi Pukille? Tätä ovat lähteneet kappaleen muodossa selvittämään Teflon Brothers, Spekti ja Petri Nygård. Melkoinen kokonaisuus pukista ja säkeistä, kerrassaan. Kuuntele itse!

TYLER, THE CREATOR & FLETCHER JONES – I AM THE GRINCH

Dr. Seussin Grinch-hahmo valloittaa valkokankaat uutuuselokuvassa. Koko soundtrack on ihan timanttinen. Tyler, The Creatorin hittien lisäksi levyllä muun muassa räppää Run-D.M.C.! Piristävän vaihtelevalla kokonaisuudella laulaa myös The Supremes ja paketti on viimeistelty Danny Elfmanin jouluisilla sävellyksillä. Sinä joulumusiikin ystävä, älä ohita tätä!

ALOE BLACC – I GOT YOUR CHRISTMAS RIGHT HERE

Funkkia jouluun! Viime kesänä Pori Jazz -festivaaleilla esiintynyt Aloe Blacc julkaisi hiljattain levyllisen joulumusiikkia. Christmas Funk -albumi ei välttämättä aukea heti ensikuuntelulla, mutta toimii varmasti taustamusiikkina jouluisilla vierailuilla ja glögikekkereillä. Ja muutenkin.

JESSIE J – SANTA CLAUS IS COMIN' TO TOWN

Jessie J:n voimakas, mutta samalla heleä ääni on niin täydellinen joululauluihin, että voisikin ihmetellä, miksi artisti julkaisi joululevyn vasta nyt. This Christmas Day -albumilta löytyvät muun muassa kappaleet Jingle Bell Rock, Let It Snow ja White Christmas – aika taattua joulumusiikkia siis ja varma valinta moneen tilanteeseen. Puhallintaustainen ja groovaava Santa Claus Is Comin' To Town ainakin saa joulutossut vipattamaan jaloissa!

THE MONKEES – CHRISTMAS PARTY

I'm A Believer -kappaleesta parhaiten tunnettu, vuonna 1966 perustettu The Monkees rämpyttää joulukaudeksi 2018 kokonaisen albumin joulubiisejä. Christmas Party -nimeä kantavan levyn nimikkoraitaan pääset tutustumaan alta.

SUFJAN STEVENS – LONELY MAN OF WINTER

Voi Sufjan, minkä teit! Sulatat talven pakkasessa jäätyneet sydämet tällä laululla aivan varmasti. Stevensin teos on hyvä muistutus siitä, että joulumusiikki voi olla jotain muutakin kuin Joulumaata ja Joulupukkia. Kuuntele ja ihastu.

JOHN LEGEND & STEVIE WONDER  – WHAT CHRISTMAS MEANS TO ME

John Legend otti ja täräytti tämän vuoden juhlakaudeksi kokonaisen albumillisen musiikillista jouluherkkua. On tainnut artistikin nauttia muutaman munatotin levytyksen yhteydessä, sen verran vekkulilla joulutuulella on ainakin levyn kannessa  tämä mies! John Legendin groovilla höystetyt joulukipaleet toimivat erinomaisen hyvin esimerkiksi rentoon joulubrunssiin, kokeilehan. Mukana monia klassikoita, kuten Have Yourself A Merry Little Christmas tai The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire). Alla snadisti edeltäneitä menevämpää fiilistä!

SIA – MY OLD SANTA CLAUS

Sia julkaisi jouluksi 2017 Everyday Is Christmas -albumin, jonka kappaleet Santa's Coming For Us ja Puppies Are Forever soivat aika lailla joka paikassa, niin radiossa kuin telkkarissakin. Tälle vuodelle Sia päätti julkaista samaisesta lätystä niin kutsutun deluxe-version, jolta löytyy muutama uusi jouluinen kipale, kuten alla oleva My Old Santa Claus. Toimii, jälleen.

RUPAUL – HEY SIS, IT'S CHRISTMAS

Joulubileet pystyyn! RuPaul's Drag Race -ohjelmasta tuttu Mama Ru on kunnostautunut myös kunnon jumputusbiisien julkaisijana. Vallan ihanata, että nyt RuPaulin tyylillä ollaan saatu kokonainen joulualbumi. Siltä alta yksi maistiainen. 

WALTTERI TORIKKA & KAIJA KOO – EI MITÄÄN HÄTÄÄ

Waltteri Torikka julkaisi 23. marraskuuta uunituoreen joulualbumin Sydämeni joulu, jolta löytyy yhdeksän seesteistä joulutulkintaa tunnelmalliseen glögin nautiskeluun. Levyltä löytyy tuttujen kappaleiden lisäksi kaksi ihan uutta joululaulua, joista Kamun listaukseen pääsi mielenkiintoinen duetto Ei mitään hätää, jossa Torikan kanssa tunnelmoi koko kansan Kaija Koo.