Instagram

VIDEO: Kamu kävi hakemassa suppailuoppia – talviturkki lähti!

Videon musiikki: bensound.com

Kamu kävi tutustumassa suppailuun Eurassa lomakeskus Sieravuoressa. Mietteitä suureen suosioon nousseesta lajista saadaan kolmesta erilaisesta näkökulmasta.

EMMI, PRO: "Keskityn harjoittelussa nykyisin parantamaan omia aikojani pitkillä matkoilla. Kesällä kausi on niin lyhyt, että harjoittelua pitää painottaa talveen. Aerobisen kunnon harjoittaminen ja lihaskunto ovat molemmat todella tärkeitä. Lajitreeniä on hyvä tehdä kesäaikaan niin paljon kuin pystyy.

Kehotan enemmän harrastanutta kokeilemaan kisaamista tai lähtemään mukaan retkille. Suppaajille on kaikenlaisia kivoja tapahtumia. On olemassa myös retkikisoja, joissa kilpaillaan harrastajatasolla ja rennommin.

Kannattaa haastaa itsensä ja kokeilla erilaisia temppuja tai erilaisia lautoja. Kännöksien harjoittelulla on helppo lisätä omaa osaamista. 360 asteen pivot-käännös tehdään niin, että mennään laudan perään ja käännetään lauta nopeasti ympäri erilaisella melontatekniikalla niin, että keula on ylhäällä.

Harjoittelusta saa lisää irti tekemällä myös sprinttejä ja spurtteja. Fysiikkaa voi treenata niin, että tekee lihaskuntoliikkeitä siinä laudan päällä."

Sieravuoren lomakeskuksessa suppailua ohjaavat Elle Laakso (vas.) ja Emmi Prykäri valmistautuvat kilpailukesään. Kuvat: Henrika Bäcklund

MAIJA, TOKAKERTALAINEN: "Muutaman kesän takainen tatsi suppailuun löytyi melko nopeasti. Nyt sain lisäksi käännösten tekemiseen hyviä vinkkejä - viimeksi tuntui, että kääntymiseen meni puolen Pyhäjärveä.

Joogalaudalla meno oli vakaata, ja innostuin kokeilemaan myös laudalla punnertamista. Pikkuisen veden yllä kiikkuva lauta toi lihaskuntoliikkeisiin oman mukavan säväyksensä.

Voisin kuvailla, että suppailukärpänen on purrut meikäläiseen. Enää ihan pienet kaartelut Loposen lahdella eivät riitä tyydyttämään kasvavaa suppailunälkääni, vaan seuraavaksi haluaisin lähteä laudan kanssa kunnon retkelle. Sieravuoreen kaavailtu yöretki sup-laudan kanssa kuulosti ehdottomasti kokemisen arvoiselta!"

HENRIKA, ENSIKERTALAINEN: "Jos määki osasin ni sääki osaat – ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

Olin lähes varma, että löydän itseni järvestä. Suureksi yllätykseksi niin ei käynytkään. Ihan täysi noviisi en silti ollut, sillä olen aiemmin kokeillut surffaamista. Suppailussa muun muassa laitetaan lauta kytköksiin nilkan ympäri samalla tavalla. Se antoi hieman lisävarmuutta kokeilemiseen.

SUP-lauta oli yllättävän vakaa. Ensimmäisellä kierroksella otin tuntumaa lajiin ihan vain polvillaan. Kun se alkoi sujua, vaihdoin vielä astetta vakaampaan jooga-versioon ja suppailin seisten.

Vaikka jännittää, on koitettava pitää kroppa rentona. Sillä mitä rennommin seisoo sitä vakaampaa meno on. Aina kun itseluottamus rakoili, alkoivat jalat tärrätä ja meno väristä.

Toukokuisen sunnuntai-iltapäivän aikana sai myös kivasti väriä kasvoille – ja jopa hieman turhan paljon punaa olkapäille."

Emmi Prykäri ja Elle Laakso näyttävät mallia vauhdikkaaseen kisalähtöön.