Instagram

Neljä keikkaa siirtyy uuteen osoitteeseen - syynä omistajanvaihdos

Disco Ensemblen keikkapaikka vaihtui Varastoklubilta Kulttuurikuppila Brummiin.

Vesterinen yhtyeineen oli alunperin sovittu keikalle Sinisoihtuun. Nyt keikka tullaan kokemaan akustisena versiona Mr. Jonesissa. Disco Ensemble ja Turmion Kätilöt soittavat Varastoklubin sijaan Kulttuurikuppila Brummissa ja Lauri Tähkän uutena konserttiareenana kajahtelee Domino.

– Velvoite sovitun keikan järjestämisestä on sillä, joka on bändin aikanaan buukannut. Aika hyvin bändejä on saatu sumplittua muualle, Bistromax Oy:n Antti Laine sanoo. Bistromax osti tiistaina Siniravintoloiden liiketoiminnan. Sopimusteknisistä syistä keikkapaikkojen ovet pysyvät kiinni vappuun asti.

– Kyse on tällä hetkellä täysin aluehallintoviraston alkoholilupien saamisesta.

Jokainen kiinteistö tarvitsee oman anniskeluluvan, vaikka olisikin saman yrityksen alla. Samaten anniskeluluvat on haettava uudelleen omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Bändillä on keikkapaikasta riippumatta omaa valokalustoa mukana. 

Disco Ensemblen keikkamyyjä Toni Ritosen mukaan paikanvaihdos ei vaikuta bändin valmistautumiseen lainkaan.

– Vaihdos ei vaikuta Disco Ensemblen esiintymiseen millään tavalla. Bändillä on keikkapaikasta riippumatta muun muassa omaa valokalustoa mukana.

Ritonen kertoo, että keikkapaikan vaihtuminen on äärimmäisen harvinaista. 

– Onneksi uusi keikkapaikka löytyi. Bändi on viimeksi esiintynyt Raumalla joskus 2005 paikkeilla Raumanmeren Juhannuksessa ja kun yhtye on alunperin lähialueilta kotoisin, niin kyseessä on melkein kotiinpaluukeikan tuntua.

Vesterinen yhtyeineen kokoonpanon Teemu Jokinen toteaa, että viime hetken peruutukset ovat todella harvinaisia.

– Puolen vuoden päähän peruutuksia tulee ja se on alan tapa. Mutta tällaisia viime hetken muutoksia on tullut kahdeksan vuoden aikana yhteensä ehkä viisi. Ja valitettavasti kaksi niistä Raumalta. Teemme tätä kuitenkin ensisijaisesti yleisön vuoksi ja soitamme lauantaina vaikka toistemme reppuselässä, jos emme muuten uuteen tilaan mahdu.

Joillekin mahdollinen peruutusaika voi olla kuukausi, toisille kaksi viikkoa.

Siniravintoloihin sovittujen vapun jälkeisten keikkojen kohtaloa ei ole vielä löyty lukkoon. Pete Parkkosen ja Olavi Uusivirran fanit saavat vielä toistaiseksi elää jännityksessä.

– Asia sai vähän isot mittasuhteet somessa. On otettu stressiä ennen kuin mitään on edes tapahtunut. Kuvio on vielä hyvin auki ja ilmoitamme heti, kun asiat selkenevät. Ei me nyt ihan niin tyhmiä olla, että ostetaan ravintola sitä varten, että pidetään se kiinni, Laine kärjistää some-keskustelua.

Laine kertoo, että ennakkolippujen menekki saattaa vaikuttaa päätöksiin.

– Anssi Kelan keikalle on myyty kaksi ennakkolippua, Lauri Tähkän keikalle 350. Ei oikein voi tappiotakaan ottaa.