Instagram

Kolmekymmentä tuntia rakasta kipua per hiha – Peppi on matkannut Britteihin tatuoitavaksi jo kuudesti

Kaikki muut Wallinkosken tatuoinnit ovat mustavalkoisia - paitsi oikeasta ranteesta pilkistävä roosanauha. Kuva: Henrika Bäcklund

25-vuotias tatuointiharrastaja Peppi Wallinkoski on täyttänyt ihonsa pinta-alaa seitsemän vuotta. Tatuointeja on useita kymmeniä aina pienemmistä yksityiskohdista laajempiin kokonaisuuksiin.

– Otin heti 18-vuotiaana pienen sulan yläselkään. Vanhempani maksoivat sen minulle synttärilahjaksi. Olin silloin ihan fiksaantunut intiaaneihin ja heidän kulttuuriinsa. Toisessa tatuoinnissani on sulka, josta lähtee lintuja.

Wallinkoski opiskelee Raumalla Satakunnan ammattikorkeakoulussa kansainvälistä kauppaa.

– Yläasteella rupesin jo lukemaan tatskalehtiä. Ja olen aina tykännyt taiteesta: maalata ja käydä taidemuseoissa. Tatuoinnit ovat taidetta. Ne kertovat sen ihmisen tarinaa – ja se on hauskaa.

 

Henkilön Peppi W (@pepnasty) jakama julkaisu

Pepin hihat on tatuoinut brittiläinen tatuointiartisti TommiCrazy. Peppi löysi hänet Instagramista – samoin kuin monet tatuoitavat kuvat ja aiheet.

– Näin kuvan hänen tekemästään peittotatuoinnista ja pidin tyylistä. Laitoin sähköpostia ja aloimme keskustella.

Peittotatuointi kiinnitti huomion siksi, että käsivartta koristanut leopardikuvio piti saada piiloon.

– En vain jostain syystä pitänyt siitä.

Kuvio peitettiin koko hihan tatuoinnin yhteydessä ja myös sen edessä ollutta naista korjailtiin. Leopardi on kuitenkin Pepille aiheena rakas – ja se löysi paikkansa toisesta kädestä. Kuvien sovitteleminen yhdeksi kokonaisuudeksi ei ole mikään ihan helppo homma.

– Sähköpostiteltiin ideoita edestakaisin. Molempia hihoja varten annoin Tommille kasan kuvia asioista, joista pidän. Sitten hän aina tarkisti, mitkä ovat must.

Yksi tärkeistä oli panda. Tatuoija oli suunnitteluvaiheessa kuitenkin toista mieltä. Hän ehdotti, että hihassa olisi ollut pelkkiä vaarallisia eläimiä; että panda ei sovi tiikerin ja käärmeen kaveriksi.

Peppi piti päänsä, ja molemmat olivat todella tyytyväisiä lopputulokseen.

Tatuointeja on siis todella työstetty artistin kanssa yhdessä. Oikea käsi tehtiin vuonna 2014, vasen vuonna 2016. Yhteen hihaan on mennyt aikaa kolmekymmentä tuntia.

– Matkustin kolme reissua per hiha.

 

Henkilön Peppi W (@pepnasty) jakama julkaisu

Oikean käden merirosvoteema jatkuu jaloissa: Wallinkosken oikeaa reittä koristaa komea purjelaiva. Sen on tatuoinut ruotsalainen huippuartisti Andy Blanco.

Peppi kertoo, että niin rock-musiikki kuin tyylin visuaalinen kuvasto miellyttää häntä. Se on osaltaan innoittanut tatuointeihin.

Ja jotkut aiheet kolahtavat ihan sattumalta. Oikeasta käsivarresta on löytänyt paikkansa kuva naismallista, joka tuli alunperin vastaan Instagramissa.

– Tatuointini ovat asioita, joista tykkään. Ne ovat osa minua. Asioita, joita pidän kauniina.

Myös tärkeät perhesuhteet ja omat juuret ovat useissa tatuoinneissa esillä. Yksi Wallinkoskelle tärkeimmistä tatuoinneista on nilkkaa koristava ketju. Alkuperäisen korun hän on saanut isoisältään, joka puolestaan on saanut sen omalta äidiltään, jonka mukaan Wallinkoski on saanut toisen ja kolmannen nimensä.

– Papan vanhemmat ovat Venäjältä ja kyseessä on ortodoksikoru.

Alkuperäinen muistoketju on tallessa sekin, mutta Peppi kertoo, ettei ole niin kovin hyvä käyttämään koruja - tatuoiminen on kätevämpää.

Peppi kertoo, että palaute tatuoinneista on ollut pääsääntöisesti hyvää. Mutta negatiivista kommentointiakin tulee – jopa nuorilta baari-iltana.

– Kyllä sitä kuulee, että miehille sopii, mutta naisille ei. Ja edelleen päivitellään, että etkö ole huolissasi, miten saat töitä.

– Eräs opiskelukaverini kyseli, mietinkö, mitä opettajat ajattelevat minusta. Hassua, että joku on ajatellut minun puolestani tällaista asiaa!

 

Henkilön Peppi W (@pepnasty) jakama julkaisu

Sattuuko tatuointien ottaminen edelleen, vaikka kyseessä on konkari? Kyllä!

– Iän myötä se on vain pahentunut. Ennen jaksoi istua hyvin. Nyt pienestäkin tekisi mieli itkeä, Peppi naurahtaa.

Entä, uskallatko summata kaikkien tatuointien kokonaispottia?

– Kyllä näistä varmaan joku vajaa kymppitonni tulee.. Nykyään haluan ottaa monta pientä kerrallaan, niin se tulee suhteessa halvemmaksi.

"Olisi hirveää, jos haluaisi jonkun tatuoinnin, mutta se ei mahtuisi enää minnekään."

Iän myötä on tullut tutuksi tilan pelko.

– Olisi hirveää, jos haluaisi jonkun tatuoinnin, mutta se ei mahtuisi enää minnekään.

Tällä hetkellä Peppi ei halua tatuointeja kasvoihin, rintakehään tai kämmeniin, mutta toki mieli voi vielä muuttua.

– Seuraavaksi lähden työstämään reisiä ja pohkeita. Koko ajan on paljon ideoita. Haluaisin toiseen pohkeeseen Mikki Hiiren ja toiseen kaksi skorpionia!

 

Henkilön Peppi W (@pepnasty) jakama julkaisu

Ilmianna itsesi tai ystäväsi! Onko sinulla ihan todella päheä leima, jonka takana on sitäkin parempi tarina?! Tai koristaako ystäväsi nahkaa upea taideteos?

Ota yhteyttä Kamuun sähköpostitse kamu@marvamedia.fi tai vaikka paiskaamalla viestiä inboksiin Facebookissa tai Instassa.