Instagram

KOLUMNI: Ihanaa, vihdoin Raumaa kangaskasseissa ja julisteissa!

Rakkauttaan Raumaan voi osoittaa nyt lukuisin eri tuottein. Kuva: Henrika Bäcklund

Olen niin iloinen, että vihdoin tänä vuonna Rauma-brändi on toden teolla kaupallistettu!

Kun ennen kotoani on löytynyt vain Rauman koordinaateilla päällystetty sohvatyyny ja piän kaupung suures koos -magneetti, on tänä kesänä Rauma-tuotteiden tarjonta keskustan putiikeissa suorastaan räjähtänyt.

Ensin tuli Iiro Koski ja Raum Rome Paris -kassit. Kesän edetessä brändin alle on saataville tullut kaikenmoista postikorteista huppareihin. Nuori mies on myös näkynyt katukuvassa niin iltatoreilla kuin Vanhan Rauman pihakirppiksilläkin. Vaivannäkö on kannattanut, sillä nyt keskustassa ei voi liikkua näkemättä ainakin muutamaa olalla keikkuvaa Rauma-kassia.

"Kun kesä eteni, Kuninkaankadulta löytyi ilahduttava määrä lisää Rauma-tuotteita!"

Seuraavaksi Rauman juhlavuotta viettämään taisi ilmoittautua sisustusliike Kodinonni, joka toi valikoimiinsa Raumalla suunnitellut ja valmistetut Pisi ja poiki - sekä Sillail oikke -taulut. Ne leikittelevät raumangiälisillä sanoilla ja henkivät kotiseuturakkautta Rauman katuja kuvaavalla kartalla.

Kun kesä eteni, Kuninkaankadulta löytyi ilahduttava määrä lisää Rauma-tuotteita! Omiin silmiini osui ainakin julisteita Sisustus Idean ikkunassa ja keittiöpyyhkeitä Taruliinassa. Viimeisin kaupunkihavaintoni ovat postikortit vasta-avatussa Hetki Design -liikkeessä. "Ku lännest klaara, ei ol satte vaaraa" julistaa niistä esimerkiksi periraumalaisesti yksi.

"Onko sitten sattumaa tai ei, että Rauma-tuotteita on ilmestynyt juuri kanaalikaupungin 575-vuotisjuhlavuotena?"

Onko sitten sattumaa tai ei, että Rauma-tuotteita on ilmestynyt juuri kanaalikaupungin 575-vuotisjuhlavuotena? Vai ovatko yrittäjät vain lopulta haistaneet hyvän markkinaraon? Raumalaiset nimittäin tuntevat suunnatonta kaupunkiylpeyttä, jota he eivät kaihda näyttää myös ulospäin kassin tai julisteen muodossa.

Voi, miten ylpeänä minäkin vein porilaiselle parille jazzimajoituksesta kiitollisena raumalaisia sanoja täyteen painetun keittiöpyyhkeen!