Instagram

KOLUMNI: Kolmekymppinen popmusiikin ystävä on väliinputoaja Rauman keikkapaikkojen tarjonnan joukossa

Kuva: Madeleine Ragsdale

Yökerho Domino on brändäytynyt viime aikoina vahvasti parikymppisten bilepaikaksi, sillä lavalle on kavunnut nuoria miesräppäreitä toinen toisensa jälkeen: OG Ulla-Maija on jo baarin vakiovieras, Gasellit täytti yökerhon yllättäen järjestäjänkin ja lavalla on nähty lähiaikoina myös Teflon Brothers, Cledos ja RUMA. Seuraavaksi lauteille hyppää Lucas Leon.

Varastoklubilla ovat viimeksi esiintyneet muun muassa Klamydia, Jari Sillanpää ja Danny. Nämä artistit taas ampuvat monen kolmekymppisen musiikkimaun ohi korkealta ja kovaa.

Entäpä lopettamisestaan jo tiedottanut Brummi? Kulttuurikuppilan musiikkitarjonta on ollut viime aikoina verrattain raskasta tai aikuisempaan makuun suunnattua. Loppuvuoden esiintyjiin lukeutuvat vielä muun muassa Stam1na ja Edu Kettunen.

Ysärimusiikki on myös yksi pinnalla ollut genre, jota myös paikalliset ravintolat säännöllisesti asiakkailleen tarjoavat. Periaatteessa se sopiikin kolmekymppisten levylautaselle, mutta kaikkia ei ysärimusiikki saa kotisohvalta liikkeelle.

Missä ovat Vesta, Olavi Uusivirta, Ellinoora, Jenni Vartiainen, Anna Puu tai Vesala?

Kolmekymppinen kotimaisen popmusiikin ystävä tuntee olonsa tällä hetkellä Rauman keikkapaikkojen tarjonnan seassa tavallaan väliinputoajaksi. Suurin osa tarjonnasta tuntuu olevan selkeästi joko nuoremmille tai vanhemmille suunnattua.

Sen enempää en artistien keikkapalkkioista tiedä, joten saattaa olla, että listaamani esiintyjät ovat hinnoitelleet itsensä ulos Rauman kokoisilta lavoilta. Jos OG Ulla-Maija ja Turmion Kätilöt kerta toisensa jälkeen vetävät ravintolan täyteen, olisi se yrittäjältä tyhmää olla kiinnittämättä heitä säännöllisin väliajoin esiintyjikseen. Mutta jos kyseiset artistit eivät osu omaan musiikkimakuun, alkaa livemusiikin ystävä herkästi toivomaan lisää vaihtelua kanaalikaupungin lavoille kiinnitettäviin esiintyjiin.

Pikkujoulukaudella ihmiset ovat menomonot jalassa jo ilman sen suurempia artistikiinnityksiäkin. Vuoden vaihteen jälkeen kaikki puolestaan kuntoilevat, eikä keikoille juuri riitä porukkaa. Ennen juhannuksesta alkavaa kesän festarikautta olisi kuitenkin vielä muutama kuukausi potentiaalista klubikeikka-aikaa tarjolla.

Odotan mielenkiinnolla ja toiveikkaana, mitä Raumalla tuolloin on tarjolla.