Instagram

KOLUMNI: Pelaillaan ensin pari tuntia ja sitten Susanna Puisto ratkaisee

Susanna Puisto on porilaisten riveistä paha pideltävä. Kuva: Juha Sinisalo

Viime vuonna pesäpallokauden ensimmäisiä otteluita sai seurata toppatakissa ja pipo tiukasti korville vedettynä. Nyt Otanlahteen ennustetaan lauantaille keväisesti täyttä aurinkoa ja 13-14 lämpöastetta.

Lämpöä on perinteisesti riittänyt myös Rauman Feran ja Porin Pesäkarhujen kohtaamisissa. Kaarella riittää puhetta, eivätkä kaikki tulisimmat jupinat ja hiillostukset edes kuulu katsomoon asti.

Fera on tavallaan Pesäkarhujen pikkusisko, mutta raumalaiset ovat onnistuneet haastamaan viime vuosina hanakasti isompiaan. Yksi iso voitto koettiin vuonna 2015, jolloin raumalaisten kaulaan ripustettiin pronssiottelun jälkeen mitalit porilaisten jäädessä nuolemaan näppejään.

Tämän jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon, sillä asetelma on tulevaksi kaudeksi kääntynyt lähes päälaelleen. Pelinjohtajien ennakkoarvioissa Pesäkarhut rankattiin naisten Superpesiksen ylivoimaiseksi ykköseksi, kun taas Fera oli taulukossa selkeä perän pitäjä.

Urheiluruudun (2.5.) haastattelussa Pesäkarhujen tykkilyöjä Susanna Puisto oli yhtä hymyä runkosarjan alun kynnyksellä ja mestaruuteen päättyneen hallikauden jälkeen.

- Emme ota paineita, mutta olemme kyllä se joukkue, jonka kaikki muut haluavat voittaa. Mutta turha koittaa, Pori voittaa! Puisto veisteli nauraen.

Raumalaisille on tullut vähän turhankin tutuksi viime vuosina paikallispelikaava, jossa ensin pelaillaan parisen tuntia, minkä jälkeen Susanna Puisto tällää kenttään voittojuoksulyönnit. Suoritukset ovat olleet järjestään komeita, mutta kaavassa on ollut ärsyttävää raumalaisittain vain se, että kenttään uponneet moukarit ovat oikeuttaneet porilaisten voitontanssin.

Lauantaisen aluemestaruusottelun lähtökohdat ovat tänä vuonna vähintäänkin poikkeukselliset, kun itsevarmana puhkuva mestaruussuosikki Pori saapuu Raumalle. Viime kaudesta pitkälti uusiksi mennyt ja nuorentunut Feran joukkue on naisten Superpesiksessä tällä kaudella puolestaan villi kortti.

Pelinjohtaja Tuomo Pekkalan mukaan (LS 3.5.) seitsemän joukkoon yltäminen runkosarjassa olisi mitali raumalaisille. Siitä eteenpäin luvassa olisi lähtökohtaisesti isompien kiusaamista.

Kauden avausta saapunee Raumalla kelpo säässä seuraamaan komea yleisö. Kannattajat ovat jo ehtineet tottua Feran menestykseen, joten asetelma on kieltämättä katsojillekin uusi. Viime vuosina rutiinivoittoihin tottuneen yleisön pitää nyt seistä altavastaajan rooliin ennakkoasetelmissa kaavaillun joukkueen takana.

Jos Fera onnistuu pitämään Puiston ja muut porilaiset kurissa, voi sitä kuvailla näistä lähtökohdista yllätysvoitoksi. Paineet ovat kauden avauksessa siis porilaisten niskassa.

Otanlahdessa Fera-Pesäkarhut klo 13 ja Kankaanpään Maila-Ulvilan Pesä-Veikot klo 16.