Instagram

KOLUMNI: "Rauma suljettu!" – tiedote peruttu, sillä uutta ravintolaa ja pubia pukkaa

Jotta ilo uusista yrityksistä ei jää vain lyhytaikaiseksi, nyt kannattaa käyttää kaupunkilaisille avattuja palveluita. Kuvituskuva: Michael Browning

Ravintola Goto sulki ovensa äkkiä ja ilman suurempia ennakkoilmoituksia syyskuun alussa. Parin viikon kuluttua tästä ravintola Sydvest ilmoitti lopettavansa ravintolatoiminnan vielä tämän vuoden puolella ja samana päivänä myös kulttuurikuppila Brummi kertoi, että sen tiloissa viimeiset keikat soitetaan kevään 2019 aikana.

Sosiaalisessa mediassa puuskahdettiin jo tuskaiseen äänensävyyn, että saman tien kaupungintalon oveen voisi liimata lapun: "Rauma suljettu!" ja liittyä naapurikaupunki Poriin.

Yhden jos toisenkin kaupunkilaisen ajatukset olivat vähintäänkin huolestuneita: Mitä oikein tapahtuu? Mikä yritys ilmoittaa lopettamisestaan seuraavaksi?

Monen helpotukseksi seuraavaksi kaupunkiin iski kuitenkin jo positiivisten uutisten vyöry: gastrobar Wanha Krouvi avasi ovensa laajennettujen ravintolapalveluiden kanssa, Monnankadulla ovensa avasi kokonaan uusi Moka pub, lokakuun lopulla vanhaan La Bamban kiinteistöön aukeaa uusi ravintola Tokio Sushi ja uuteen kiinteistöön torin toiselle puolelle kohtapuolin muuttava Jubupizza laajentaa palveluitaan.

Tunnelmat keikahtivat nopeasti taas jeen puolelle.

Kun teollisuusrintamalta vielä seuraavaksi hehkutettiin RMC:n ja Tallinkin solmimaa 250 miljoonan euron aiesopimusta, tuntui että meri-ilma tuoksui raumalla taas pikkuisen raikkaammalta ja oli helpompi hengittää: Rauman tulevaisuuteen kiinnitettiin lyhyellä aikataululla monia palasia, jotka mahdollistavat vireän kaupunkikuvan säilymisen myös vastaisuudessa.

Jotta ilo uusista yrityksistä ei jää vain lyhytaikaiseksi, kannattaa raumalaisten käydä rohkeasti tutustumassa uusien tulokkaiden tarjontaan – niitä vanhoja suosikkeja unohtamatta.

Milloin sinä viimeksi kävin ulkona syömässä tai lasillisen äärellä?

LUE LISÄÄ KAUPUNGIN UUSISTA TULOKKAISTA