Instagram

KOLUMNI: "Raumalla ei koskaan tapahdu mitään" - ja paskat sanon minä!

Vedenalaisella keikalla Rauman uimahallissa, check!

Korviini kantautuu välillä valitusta siitä, miten Raumalla ei koskaan tapahdu mitään mielenkiintoista.

En voisi olla enempää eri mieltä ja väitänkin, että näin valittelevan ihmisen omassa asenteessa olisi korjattavaa. Jos Raumalla rohkenee valitella tekemisen puutetta, puuttuu valittelijalta tuolloin itseltään rohkeutta osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Annan muutamia esimerkkejä.

Olin viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni seuraamassa Rauman taitoluistelijoiden Euroviisuilla teemoitettua kevätnäytöstä. Olin hämmentynyt, miten täynnä parkkipaikat ja koko pääkatsomo olivat. "Tämähän on iso juttu!", tuumasin.

Aiemmin käsitykseni raumalaisesta taitoluistelusta oli rajautunut melkeinpä kokonaan Lukon erätauolla tapahtuvaan jään putsaamiseen ja pariin piruettiin. Nyt kevätnäytöksessä en voinut olla hymyilemättä aivan pienimmille jäällä tepastelleille lapsille tai vanhemmille upeasti jään pinnalla liitäneille luistelijoille.

Jos olisin jäänyt kotiin, ei minulla olisi ollut hajuakaan, millainen näytös ja ihmispaljous olisi sunnuntaina illansuussa jäähallilla koettu. Olisin missannut kaiken.

Kun erilaisia tapahtumakalentereita ja menoilmoituksia selailee avoimin mielin, voi itsensä löytää vaikka mistä.

Yksi huikeimpia Raumalla kokemiani tapahtumia on ollut pari vuotta sitten Life Aquatic Rauman uimahallissa. Tuona iltana kuuntelimme keikkaa veden alla luontoteosten ympäröimänä ja hihkaisimme ystäväni kanssa yhdestä suusta: "Olemme todella etuoikeutettuja, kun saamme osallistua Raumalla tällaiseen!"

Ja kuulostihan se ennakkoon ihan pöhköltä. Lillutella nyt uimahallissa vedenalaisia rytmejä kuunnellen, samalla kun lähivesistöistä kerätyt roskat ja kasvipallot kelluvat mukana altaassa. Paikalle kuitenkin kannatti mennä, vaikka vähän etukäteen mietityttikin.

Liian usein aikuismainen epäluuloisuus ja uskalluksen puute saa meidät jättämään välistä uskomattomalla panostuksella järjestettyjä tapahtumia. Kaikki huikeahan tapahtuu oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Annan lisää esimerkkejä.

Kun muutin Raumalle viitisen vuotta sitten, minulle oli tärkeää, että käyn pian seuraamassa kaikkia paikallisia joukkuelajeja. Listalta on saanut rastittaa jo ainakin jääkiekon, salibandyn, pesäpallon, jalkapallon ja futsalin. Jäin nopeasti koukkuun esimerkiksi pesäpalloon ja viime kesänä taisin missata vain kolme Feran kotipeliä. Samaan aikaan ihmettelen vuosikausia kaupungissa asuneita raumalaisia, jotka eivät ole omien puheidensa mukaan koskaan käyneet katsomassa yhtään pesäpallopeliä Otanlahdessa (!?)

Muistelemisen arvoinen on myös Lauri Tähkä keikka Dominossa pari vuotta sitten. Vaikka kaverini ilmoitti inhoavansa Tähkää, päätimme kuitenkin extempore lähteä keikalle - artisti on ollut niin vahvassa radiosoitossa, että biisit osaa kaikesta huolimatta väkisinkin.

Keikka oli mieletön. Tähkä oli synnynnäinen live-esiintyjä, paikka oli ääriään myöten täynnä bailaavia keski-ikäisiä ja ihan kaikki lauloivat hikisen ja nahka-asuun pukeutuneen Tähkän tahdissa - myös me kaksi.

Viime syksynä ylitin itseni osallistumalla Uusia kavereita Rauma -FB-ryhmän järjestämään friend speed dating -iltaan. Kyllähän tuollainen itsensä likoon laittaminen totta vie jännitti, mutta Brummissa vierähti useampi tunti kuin siivillä ja jälkikäteen fiilis oli kuin voittajalla.

Soluttauduimme ystäväni kanssa taannoin myös Pub Hovinarrin pubivisa-iltaan, sillä Narrin ovet ovat avoinna myös muille kuin opiskelijoille. Saimme ainakin koko porukan nauramaan, kun Bum tsi Bumin pianisteja muistellessa kirjasimme paperiin Esa Niemisen sijaan Esa Pakarisen. Hups!

Minusta Rauma on pullollaan mielettömiä tapahtumia, joihin on jännittävän ihana heittäytyä. Rakastan täyttää paperista kalenteriani ja klikkaan itseni helposti Facessa kiinnostuneeksi tapahtumasta jos toisestakin.

Psst! Perjantaina vuoden verran täyttänyt kaupunkisovellus Kamu haluaa omalta osaltaan olla mukana levittämässä kaupungin tapahtumien ilosanomaa. Muista siis ilmoittaa oma tapahtumasi mukaan Kamun menolistalle ja nähdäänhän parin viikon päästä 9.-13.4. kahvin ja herkkujen merkeissä, kun KAMU sweets -viikko käynnistyy!<3