Instagram

Korihaiden kapteeni Justus Kilpinen kohtaa perjantain pelissä kaksoisveljensä: "Sitä haluaa tietysti näyttää, mikä on miehiään"

"Noissa sienissähän on sopivasti Pyrinnön värit", Korihaiden Justus Kilpinen naljaili hyväntuulisesti. Kuvat: Henrika Bäcklund

Korihait kohtaa perjantaina Tampereen Pyrinnön, joka on Korihaiden uuden kapteenin, Justus Kilpisen kasvattajaseura. Hän on koko tähänastisen uransa pelannut Pyrinnön p-kirjain paidassaan.

– Oma kaksoisveli pelaa siellä, kaikki parhaat kaverit pelaavat siellä. Ollaan vastakkain ensimmäistä kertaa.

Asetelma on jännittävä. Kilpinen kuitenkin rauhoittelee hermojaan toteamalla seuraavaksi, että se on kuitenkin vain peli muiden joukossa.

– Mutta on siinä tietysti ylimääräinen lataus. Vanhemmatkin tulevat katsomaan, kun veljekset pelaavat vastakkain, hän naurahtaa.

– Ja sitä haluaa tietysti näyttää, mikä on miehiään. Että pärjää täälläkin.

"On siitä aina apua, että tietää muiden vahvuuksia. Voi vinkata, että ketä kannattaa kuumentaa."

Veljen lisäksi Pyrinnön riveissä pelaavat Kilpisen parhaat kaverit.

– Esimerkiksi Joonaksen (Cavén) kanssa ollaan pelattu kuusivuotiaista asti ja lomamatkoillakin käydään yhdessä. Lassin (Kilpinen) kanssa nyt ollaan pelattu muuten aina samassa joukkueessa, mutta hän taisi olla joskus yhden vuoden Nokialla.

Joko veljen ja ystävien kanssa on kuumoteltu tulevasta matsista esimerkiksi WhatsApp-keskusteluissa?

– Kyllä me koripallostakin puhutaan, mutta mitään taktiikoita ei tietenkään kerrota.

Kilpinen toteaa, että koska vastajoukkue ja sen pelaajat ovat itselle niin tuttuja, pystyy hän jeesaamaan hyvin keltapaitaisia pelikavereitaan.

– On siitä aina apua, että tietää muiden vahvuuksia. Meidän jenkit eivät esimerkiksi koskaan ole pelanneet näitä vastaan. Voi vinkata, että ketä kannattaa kuumentaa, Kilpinen nauraa.

– Toisaalta he tuntevat totta kai myös minut ihan läpikotaisin.

Illan peli vaatii ainakin kovempaa henkistä valmistautumista kuin ottelut yleensä, puolin ja toisin.

– Suut käyvät varmaan silläkin puolella, Kilpinen aavistelee.

Vuonna 1993 syntynyt Kilpinen sai hiljattain rakennusinsinöörin paperit Tampereen ammattikorkeakoulusta ja solmi 1+1-sopimuksen Korihaiden kanssa. Hänestä tehtiin joukkueen kapteeni.

– Olen otettu. Se on kunnia ja luottamuksen osoitus, joka viestii, että olen jotain tehnyt oikein.

Kilpinen fokusoi nyt täysillä koripalloon.

– Tämä on ensimmäinen vuosi, kun pelaan kokoaikaisesti. On hienoa, että on aikaa keskittyä kunnolla treenaamiseen ja palautumiseen. Joukkuekaverit ovat mukavia ja hyvin olen viihtynyt.

Uudessakaupungissa Kilpinen on ehtinyt kuukauden aikana nautiskella jo ainakin Pakkahuoneella – ja on Kirstassa parit matsitkin tullut katseltua.

Korhait avasi ottelukautensa tiistaina Espoossa. Haiparvi sai vastaansa Espoo Unitedin, joka vei ottelun luvuin 92–69.

Voittoja lähdetään hakemaan kotiyleisön kannustuksella: Korihait käynnistää kotipelit tänään perjantaina täydellä teholla. Seuraavat kolme peliä pelataan Uusikaupunki400-areenalla perättäisinä perjantai-iltoina:

29.09. kello 18.30: Korihait – Tampereen Pyrintö

6.10. kello 18.30: Korihait – Kouvot

13.10. kello 18.30: Korihait – BC Nokia