Instagram

Korkkarit jalassa aavikolla – eurajokelaiset Jennika ja Jere sanoivat toisilleen tahdon Las Vegasissa

Jere Hakala ja Jennika Vataja keskittyivät hääpäivänään vain toisiinsa. Las Vegas -häihin ei Vatajan huojennukseksi kuuluneetkaan pinkki Cadillac ja Elvis, vaan aavikko, kaunis aurinko ja rento seremonia.

– Voiko ne sanoa meille, että mitä te tänne tulette?

Tämä kysymys pyöri Jennika Vatajan päässä keväällä, kun hän suunnitteli avioituvansa Las Vegasissa kihlattunsa Jere Hakalan kanssa. 

Eurajoella asuvat kolmekymppiset Vataja ja Hakala ovat marraskuussa olleet yhdessä seitsemän vuotta. Tai no, on pariskunta seurustellut muutaman kuukauden jo viidennellä luokalla.

– Sanoin heti, kun nähtiin ensimmäisen kerran, että tuon pojan kanssa menen naimisiin, Jennika nauraa.

Ja nyt sormukset ovat sormessa, vaikka suomalaisissa papereissa pari ei vielä virallisesti ole naimisissa: Vataja ja Hakala sanoivat toisilleen tahdon syyskuussa autiomaassa Las Vegasissa.

– Luulin, että joudun istumaan pinkissä Cadillacissa ja että Elvis laulaa vieressä. Voi luoja, Vataja nauraa.

Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan unelmista tuli totta huumorintäyteisessä ulkoilmaseremoniassa.

Korkokengillä kulkeminen aavikolla oli välillä hieman hankalaa, Jennika Vataja kertoo.

Idea ulkomailla avioitumisesta syntyi viime vuonna Madeiran matkalla.

– Tiesin tasan, minkä paikan, ravintolaruoan ja bändin haluaisin siellä juhliini.

Vataja alkoi selvitellä asiaa ja kohtasi yllättävää byrokratiaa: suomalainen ei voikaan mennä naimisiin ihan missä tahansa maassa.

– On lista maista, joissa voi mennä naimisiin: Saksa, Espanja, Yhdysvallat.. Papin matka pitää myös maksaa kohteeseen. En halunnut mitään randomia Saksaa tai Espanjaa, sillä olimme haaveilleet häistä Madeiralla.

Sitten äiti heitti, että menkää Vegasiin. Jennikalle USA on tuttu au pair -ajoilta ja Jerekin on maassa aiemmin käynyt.

– On kaipuu Jenkkeihin ja aina halunnut mennä takaisin. Ehdotin sitten Jerelle, että pidettäisiin sellainen kahden viikon loma länsirannikolla, jossa kumpikaan meistä ei ole vielä käynyt. Naimisiin meno olisi eka etappi ja sen jälkeen honeymoon.

"Ollaanko me nyt oikeasti tässä? Menossa naimisiin ventovieraiden läsnäollessa."

Vataja googlasi lasvegaslaisen valokuvaajan, joka laittaa myös hiukset ja tekee meikin.

– Kun hän kysyi, että missä menemme naimisiin, vastasin, että valitaan vaan randomilla vihkikappeli, koska ne kaikki tuntuvat vähän tyhmiltä eikä omilta. Kävi ilmi, että kuvaajan puolisolla on vihkilupa.

Sovittiin siis, että mies vihkii ja että häät vietetään aavikolla.

Hääpäivä alkoi valokuvaajan ja vihkijän kotona, jossa pari puunattiin juhlakuntoon. Sitten nelikko lähti etsimään sopivaa paikkaa.

– Kyllähän se vähän omituiselta tuntui. Että ollaanko me nyt oikeasti tässä? Menossa naimisiin ventovieraiden läsnäollessa.

Vataja oli etukäteen kertonut vihkijälle hauskoja juttuja, joita huumormies sitten tarinoi rennossa toimituksessa.

– Hän esimerkiksi käytti puheessaan meidän toisillemme keksimiä lempinimiä. Vihkijä sanoikin, että ihanaa, kun meidän kanssa sai olla oma itsensä ja oikeasti heittää läppää, eikä tunnelman tarvinnut olla harras. Se oli meidän kahden näköinen päivä.

Vastanaineet Jennika Vataja ja Jere Hakala viettivät häämatkansa heti vihkimisen jälkeen läntisessä USA:ssa.

Ainoastaan Vatajan perheelle oli kerrottu aikeista mennä naimisiin. Mikä sai karkaamaan naimisiin lähestulkoon salaa?

– Haluttiin, että tämä on meidän kahden juttu. Eikä haluttu hehkuttaa asiaa etukäteen, jos kävisikin niin, että suunnitelma ei jostain syystä onnistu. Ystäville yritin olla sanomatta, että menemme Vegasiin – he olisivat varmaan arvanneet.

Vataja ja Hakala kihlautuivat vuonna 2015. Sen jälkeen ystävät ovat kyselleet tiuhaan, koska häät järjestetään. Vataja myöntää, että on parisuhteen aikana joskus pyöritellyt ajatusta kunnon prinsessahäistä, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että heistä kumpikaan ei pidä juhlien keskipisteenä olemisesta.

Isot häät eivät vain olleet heidän juttunsa.

– Kaikki muut olivat enemmän innoissaan. Minua alkoi ahdistaa häiden suunnittelu. Tuli ähky. Mitä siellä sitten olisi ja mitä ei olisi? Lykkäsin ja lykkäsin suunnittelua. Samaan aikaan kuitenkin halusin kovasti mennä naimisiin, Jennika kuvailee.

Ystävät ovat ottaneet yllätyksen hyvin vastaan.

– Moni on sanonut, että tämähän oli ihan teidän tyylistä – ja ettei oikeastaan muuta olisi osannut odottaakaan. Jotkut ovat olleet vähän harmissaan siitä, että miksei kerrottu etukäteen.

"Saamme  marriage sertificate -todistuksen nettilinkin kautta. Siinä voi hyvin mennä parikin kuukautta."

Suomessa ei tarvinnut tehdä mitään ennakkotoimia ennen vihkimistä. Las Vegasissa Hakala ja Vataja poikkesivat virastotalolla kirjoittamassa hakulomakkeen.

– Haettiin marriage licence, joka toimitettiin vihkijälle. Hän on toimittanut sen allekirjoituksineen virastotalolle. Saamme myöhemmin marriage certificate -todistuksen nettilinkin kautta. Siinä voi kuulemma hyvinkin mennä pari kuukautta.

Jenkkilässä paperitöihin meni noin 80 dollaria.

– Sen lisäksi maksoimme valokuvaajalle häistä 500 dollaria. Siihen kuului sekä vihkijän palkkio noin sata dollaria että kuvaajan palkkio 350 dollaria. Ja Jenkeissähän on tapana jättää tippiä hyvästä palvelusta: koska me saatiin koko paketti aivan mahtavilta ihmisiltä, jotka tekivät kaikkensa, että meidän päivä olisi täydellinen, niin haluttiin maksaa vähän ekstraa!

Suomessa maistraattiin tarvitaan vihkitodituksen lisäksi apostille-toditus, joka on todistus siitä, että asiakirjan allekirjoittajalla on allekirjoitusoikeus.

Suomessa avioliitosta tulee takautuvasti virallinen. Eli vaikka juuri nyt Vataja ja Hakala eivät virallisesti Suomessa ole vielä naimisissa, kun paperit saadaan käsiteltyä, ovat he olleet naimisissa myös kuluvat päivät.