Instagram

Koska Slim Mill tekee muutenkin kaiken takaperin, on miehellä kolme miljoonaa katselua kerännyt musavideo ennen levytyssopimusta: "Haluan tuoda säpinää räppigeimiin"

 

KEBU TULI UUNISTA JA RÄJÄHTI💣🔥💥 #XDLSD #MOVEMENT

Henkilön Slim Mill / XDLSD (@outgangg) jakama julkaisu

– Puhunko nyt Slim Millin vai Miladin kanssa, kysäisen ihan kasuaalisti puhelun alkuun luurin toisessa päässä olevalta nuorelta mieheltä, joka vähän hämmentyy kysymyksestä.

Päiväunilta heräillyt räppäri sanoo ensin vähän pöppöröisenä, että Slim Mill täällä, mutta tuleekin siihen tulokseen, että puhelimessa on Milad.

Hyvä, koska sitä olin toivonutkin. Vaikka ei minulla toki ole mitään rääväsuista ja huumeista räppäävää Slim Milliä vastaan, mutta uskon keskustelun menevän syvemmälle ihan oikean Miladin kanssa, joka siis tekee Slim Millin hahmolla räppivideoita YouTubeen.

Wikipediasivun mukaan tällä suuremmalle massalle vielä tuntemattomammalla miehellä on jo 41 singleä. Ja YouTube-luvut ne vasta melkoisia ovatkin: kanavalla on yli 60 tuhatta tilaajaa ja kahdeksan kuukautta sitten julkaistun KEBAB-biisin video on kerännyt jo yli 2,9 miljoonaa katselua. Vetää vertoja aika monelle tunnetulle nimelle.

Pidän itseäni varsin kovana musamimminä ja olen aika hyvin perillä siitä, mitä musakentällä tapahtuu. Pakko on myöntää, että minullekin Slim Mill oli vielä muutama päivä sitten varsin vieras nimi.

Miten on mahdollista, että mies rikkoo useamman miljoonan katseluja, mutta silti hänestä ei tiedetä oikein mitään? Milad naurahtaa puuskahdukselleni.

– No kun ei ole sitä radiosoittoa ja medianäkyvyyttä, niin ei tule suuren yleisön tietoisuuteen, hän vastaa.

"Tämä juttu on niin spedeilyä, ei mitään sen syvällisempää."

On se kyllä todella mielenkiintoista, miten joku asia muotoutuu viraaliksi ilmiöksi. Ja nimenomaan se, mikä sellaiseksi ilmiöksi sitten nousee.

Pitää ainakin ymmärtää ajankuvaa ja nuorten mielenmaisemaa, mutta myös tehdä jotain sellaista, jota muut eivät ole vielä tehneet. Slim Mill sanookin, että jos nyt tekisi samaa juttua kuin aloitellessaan pari vuotta sitten, ei homma enää toimisi.

–  Rap-skene oli niin samanlaista Suomessa. Se olikin yksi syy, miksi sain alkuun niin paljon näkyvyyttä. Mutta taso on noussut paljon. Piti itsekin ostaa laadullisesti parempi mikki ja kamera, hän hymähtää.

Slim Millin juttu alkuun oli tuutata tavaraa ulos mahdollisimman paljon. Monet videot on kuvattu ihan vaan kännykällä.

– Oli sanottavaa. Halusin olla taiteilija ja tehdä taidetta. Ei mulla ollut mitään tavoitteita. Postasin videot ensin vain omaan Facebookiin ja sitten YouTubessa sellaiselle varakanavalle, ei edes pääkanavalle, jotta sellaiset ystäväni, jotka eivät ole Facebookissa, näkisivät ne, mies sanoo.

Nyt minä olen yllättynyt, sillä olin jotenkin ajatellut homman olleen laskelmoidumpaa.

– Tämä juttu on niin spedeilyä, ei mitään sen syvällisempää.

Huumorilla, mutta tosissaan. Intohimoa tekemiseen ainakin on ollut, sillä parhaimpina kuukausina Slim Mill on puskenut ulos jopa seitsemän videota.

Mikael Gabriel tarjosi Slim Millille levytyssopimusta, josta artisti kieltäytyi. Varsinaista sopimusta Slimillä ei ole vieläkään, mutta hän tekee yhteistyötä Mäkin perustaman pienemmän levylafkan kanssa.

– Nyt on siinä pisteessä, että hommaan on tullut ammattimaisia juttuja ja bisnes on tullut siihen mukaan. Se on vähän vienyt sitä taiteilun iloa pois. Saan tehdä edelleen ihan vapaasti asioita, mutta julkaisussa on pieniä rajoitteita.

Miladin puheesta kuuluukin selvästi läpi se, että miehelle musantekemisessä yksi tärkeimmistä asioista on nopea vuorovaikutus kuulijan kanssa. Ja nyt osa tästä nopeudesta on riistetty häneltä pois.

– Haluan tehdä heti, kun idea tulee ja julkaista mahdollisimman nopeasti. Ja katsoa ihmisten reaktioita. Se, että pitää odottaa, vähän tappaa luovuuden.

 

SUL MENEE PAREMMIN KU VIHAAJILLAS!

Henkilön Slim Mill / XDLSD (@outgangg) jakama julkaisu

Jos sisällöstä puhutaan, niin Slim Millin biiseissä on aikamoista tekstiä. Miksi räppäät niin paljon huumeista?

 – Se on vain sellainen yleinen juttu, joka kuuluu räppiin ja räpin historiaan, mies naurahtaa.

– Lähinnä räppään asioista, jotka rimmaa ja kuulostaa vaan kivalta. Räppäämisessä mä olen nyt vähän panostanut, mutta tällaisissa sanoituksissa mun pitää pysyä, koska ei mua voisi ottaa enää mitenkään vakavasti. Pitäisi ensin tappaa Slim Mill ja kehittää sitten jotain ihan uutta.

Mutta sellaista mielikuvaa ei tule, että Slim Mill katoaisi musakentältä heti huomenna. Vaikka aika paljon puhumme myös siitä ristiriidasta, joka oikean Miladin ja Slim Mill -hahmon julkisuuskuvan välillä on.

– Katsoin juuri dokkarin Jim Carreysta. Se oli hienoa, miten hän eläytyi rooliin jopa kuvausten ulkopuolella, jos vain oli roolivaatteet päällä.

Slim Mill on alter ego, näyttelemistä.

– Pitää tietää, missä kohtaa napsautat sormia ja olet Slim Mill. Jos tilanteessa minua pidetään Slimminä, niin sitten on pakko olla Slim.

Se on myös välillä raskasta, eikö? Milad myöntää sen. Mutta nautitko myös siitä ristiriidasta, joka oman persoonasi ja hahmosi välillä on?

– Nyt alkaa mennä jo liian diipiksi, mies hymähtää ja vaihdamme puheenaihetta.

Vaatemerkkikin Slim Millillä on, XDLSD. Sanonta on kuulmma miehen elämäntyyli. Kun pyydän Miladia avaamaan termiä lisää, hän alkaa taas nauraa.

– Käytin sitä ensimmäisen kerran Legendaarinen-biisissä. Se kuulosti hyvältä, joten alettiin käyttää sitä ja XDLSD:stä tuli vähän niin kuin meidän meidän brändi. Meille se sanoma on vain, että se on hauskan kuuloinen.

XDLSD vilkkuu nyt ainakin huppareissa ja koruissa. Voisi ajatella, että tuotteistaminenkin on ollut suunniteltua, mutta Milad torppaa ajatuksen ja toteaa, että fanituotteita ryhdyttiin tekemään ihan vaan sen takia, että fanit niitä pyysivät.

Mutta aikamoisen suosion tämä artisti on todella hankkinut, ihan ilman levy-yhtiön apua.

– On kyllä saavuttanut enemmän kuin ikinä ajatteli. Haluan tuoda säpinää räppigeimiin.

Slim Mill piti hiljattain pientä taukoa julkaisusta, mutta uusin ADHD-biisi tuli ulos kuukausi sitten. Milad kertoo sen menestyneen hyvin. Possebiiseilläkin Slim Mill on mukana. Uusimpana niistä on muun muassa Hesaäijän kanssa tehty Pakettimatka.

– Ilomielin menen mukaan, jos pyydetään. Tämä oli enemmän sellaista kaupallista ja testasin, miltä kuulostaa poppimaisempi juttu. Tuli aika hyvä verse.

Tästä päästäänkin hyvällä aasinsillalla Raumaan. Slim Mill nousee Dominon lauteille tänään. Vierailu Raumalla on Länsi-Vantaan kasvatille ensimmäinen koskaan. Mitäs mielikuvia tästä länsirannikon kaupungista on?

– Mulla ei oo mitään kokemusta, en ole ikinä keikkaillut siellä päin. Eikös siellä pitäisi asua paljon suomenruotsalaisia? Vähän niin kuin Turku, mutta enemmän sivistyneempiä ihmisiä.

Nyt minua naurattaa. Kehotan piipahtamaan Vanhassa Raumassa puutalojen tunnelmassa, jos keikkareissulta siihen aikaa jää.

– Jos kuvattaisiinkin sieltä joku video! Slim Mill heittää.

Pahoittelen, etten itse pääse lauantaina katsomaan keikkaa, vaikka rupattelutuokion aikana kiinnostukseni vasta heräsikin.

– Ihan hyvä, ettet tule sinne järkyttymään! hän nauraa.

Kiinnostava ilmiö, kertakaikkiaan.

Slim Mill esiintyy tänään lauantaina 19.5. Nightclub Dominossa.