Instagram

Köyliön kasvatti Juha Kulmala pääsee fiilistelemään Lallista teatterin lavalla: "Kyllähän siellä katseita vaihdettiin"

Kaupallinen yhteistyö: Rauman Kaupunginteatteri 

Juha Kulmala (kesk.) on Rauman Kaupunginteatterin Lallis-esityksessä kuin kotonaan - Lalliksella tuli männävuosina viettetyä ilta jos toinenkin.

Laulu, lausunta ja extemporena tanssittu Tulisuudelma-tango tekivät vaikutuksen. Köyliöläinen Juha Kulmala kiinnitettiin Rauman Kaupunginteatterin esiintyjäjoukkoon tammikuun 2017 avoimien esiintymisten jälkeen.

Nyt erityisesti Tuiskulan kesäteatterista tutuksi tullut 34-vuotias Kulmala pääsee näyttelemään Rauman Kaupunginteatterin Lallis-näytelmässä. Muistoja legendaarisesta keikkapaikasta onkin vaikka muille jakaa.

- Yleensä Lallis-illat lähtivät meillä siitä liikkeelle, että törmättiin kavereiden kanssa talon pihamaalla. Sitten suunnattiin urheilukentälle ottamaan piilonäkäräisiä. Jotain ihmeellisiä sekoituspulloja ne olivat ja repussa kilisi aina pari olutta, Kulmala muistelee.

Sisällä Lalliksella oli tarkat käyttäytymismallit: parven alla oli tietyt paikat oman kylän pojille ja huittislaisille.

- Itse pelasin kiekkoa Huittisissa, joten minulla riitti kavereita molemmissa porukoissa. Kun tanssilattian ympäri kierrettiin runtsaa vastapäivään, tuli silloin väärään suuntaan vastaan jotain new comereita ja kyllähän siinä katseita vaihdettiin. Joskus varmasti oli helppo löytää riitapukareitakin.

Lallis on lavalla kasarin iloittelua farkkuineen, neonväreineen ja legginseineen.

Nykyisin Lallintalon lattia on jo uusittu, mutta siitä vanhasta pystyi Kulmalan mukaan ihan oikeasti näkemään tanssilattian ympäriltä painautuneen ja tallatun runtsaringin.

Rauman Kaupunginteatterin esityksessä Kulmala näyttelee Makea - Lalliksella viihtyvää farkkutakkista nuorta.

- Roolihahmossa on aika paljon Juha Kulmalaa, hän paljastaa.

Tällä hetkellä Lallintalon omistaa MTK Köyliö, johon myös Kulmala kuuluu.

- Omissa toiveissani on, että Rauman Kaupunginteatterissa nähtävä Lallis saisi aikaan myös pienen buumin ja toiminta talolla heräisi taas henkiin. Ihan kelpo kunnossa talo kuitenkin on, Kulmala luettelee.

Ainakin teatteribuumi on jo vireillä, sillä Lalliksen pääsyliput ovat menneet kuin kuumille kiville. Kaupunginteatterin kevään näytöksiin on tarjolla enää hajapaikkoja, ja samalla rykäyksellä myyntiin on laitettu myös syksyn näytökset.

Teatterin Lallis-musikaalissa kuullaan monen sortin suomirockia, mutta myös tangoa ja Scorpions-yhtyettä. Näytelmän musiikillisesta annista vastaa Pauli hanhiniemen Retkue-yhtye.

Yleisöön on tulossa myös iso liuta Kulmalan tuttuja.

- Eivät he varmaan kaikki yhdellä isolla porukalla tule teatteriin, vaan käyvät näytöksissä pitkin kautta. Tiedän jo muutamia, jotka ovat lippunsa varanneet.

Kulmalan omat vanhemmat ovat aikoinaan tavanneet Lalliksella, ja Köyliön kasvattina Juha onkin päässyt antamaan omaa paikallistuntemustaan teatteriesityksen käyttöön.

- Joistain omista kokemuksistani ja muistoista on voinut olla hyötyä näytelmässä ja tarvittaessa olen murteistanut joitain kohtia oikein. Korostin esimerkiksi, että se on Lallintalolla eikä Lallintalossa, Juha naurahtaa.

Juha Kulmalan ohella Kaupunginteatterin tuoreisiin näyttelijöihin kuuluu ensiesiintymisensä Rauman teatterissa tekevä Ninni Kekki.

Mutta puhutaanpa vielä hetki tytöistä. Kai nekin kiinnostivat nuorta Juhaa ja hänen kavereitaan Lallintalon illoissa?

- Aina aluksi pojat ja tytöt olivat Lalliksella eri porukoissa, mutta jossain kohtaa niistä tytöistäkin alettiin ottaa koppia ja haettiin vähän rauhallisempia keikkapaikan nurkkia, Kulmala kertoo pilke silmäkulmassa.

Lallis, romanttinen musikaalikomedia, Rauman Kaupunginteatterissa 3.2. alkaen. Liput: raumankaupunginteatteri.fi