Instagram

Kuka nousee sankariksi Lukon ja Pesäkarhujen kohtaamisessa? - KAMU spekuloi

Susanna Puisto on yksi niistä pelaajista, jotka Lukon pitää voittaakseen pystyä pitämään porilaisten riveistä pimennossa. Kuva: Jere Grönberg

Pesäpallofaneja on viime vuosina hemmoteltu useampaan kertaan Rauman ja Porin kohtaamisella - ja jälleen on satakuntalaisen jatkopelisarjan aika. Pudotuspeleissä nämä kilpasiskot ovat kohdanneet joka syksy kaudesta 2014 lähtien ja voitot ottelusarjoista ovat Porille 2-1.

Nyt käynnissä oleva sarja avattiin tiistaina Porissa, jolloin Pesäkarhut oli parempi lukemin 2-0. Tämän illan koitos pelataan Raumalla. Kamu spekuloi ottelun alkulämmöiksi sitä, kuka nousee illan ottelun ratkaisijaksi!

1. INKA PIETILÄ / LUKKO

Jokerinuttuja on nähty tällä kaudella Lukon joukkueessa useammankin pelaajan yllä. Välillä salmiakkiruudullinen palipaita on käväissyt myös Inka Pietilän yllä, mutta ison osan juoksuista hän on lyönyt joko sinisessä tai keltaisessa peliasussa.

Pietilä on ollut etenkin loppukaudella yksi harvoja onnistujia, kun yleisesti ottaen Lukon kotiuttaminen on ollut takkuisaa. Hyvän vireen vuoksi hän on potentiaalinen sankariviitan kantaja perjantain ottelussa.

2. KAISA-MAIJA ROSVALL / LUKKO

Rosvall seurasi runkosarjan viimeistä ottelua verkkarit yllä samoin kuin teki myös Porissa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Julkisuuteen ei ole annettu kovin kattavaa selontekoa naisen pelikunnosta. Päivän kunto selviää kaikelle kansalle vasta tänään kokoonpanojen julkaisun yhteydessä.

Rosvall olisi erittäin tärkeä palanen Lukon ulkopeliin, jossa hänen on totuttu hyvänä päivänä nakuttavan paloja vastustajalle kuin liukuhihnalta.

Loistavat suoritukset Rosvall totutusti kruunaa kentällä milloin kärrynpyörillä ja milloin tanssahtelemalla. "Rouva" on juuri sellainen tunnelmannostattaja, jota Lukko voitokkaan pelin takeeksi tarvitsee.

Kaisa-Maija Rosvallin tuuletuksia ei ole parissa viime pelissä sivussaolon vuoksi päästy ihastelemaan. Kuva: Esa Urhonen

3. SUSANNA PUISTO / PESÄKARHUT

Puisto on pelaaja, joka on mukava omassa joukkueessa, mutta jota vastaan on kenkkumaista pelata.

Häneltä löytyy äänijänteitä kaarella ja mailan varressa hän on vastustajalle todellinen pelote. Runkosarjan lyöjätilaston kakkostila ei ole Puiston kohdalle sattumalta osunut.

Parhaiten hänen taistelutahtonsa muistetaan ehkä tällä kaudella pelistä, jonka hän pelasi Lukkoa vastaan leuka murtuneena lyöden ottelun kaksi viimeistä voitokasta juoksua.

4. MILLA LINDSTRÖM / PESÄKARHUT

Pesäkarhujen joukkueesta kaksi on ylitse muiden. Susanna Puiston komean lyöntitilaston vastapainoksi porilaisilta löytyy myös jalkoja - runkosarjassa etenijätilaston kuningattareksi ylsi pieni ja sähäkkä Milla Lindström. Hän tulee olemaan hankala pysäytettävä myös perjantaina Rauman ottelussa.

Toisaalta, jos Lukko onnistuu pysäyttämään Lindströmin etenemisyritykset, pakottaa se porilaiset löytämään muita onnistujia.

Lukko - Pesäkarhut Otanlahden pesäpallostadionilla klo 17.30.