Instagram

Kukkakaalitalkoot on syksyn maukkain kampanja!

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on ruokapöydän kunkku. Kuva: Maija Männistö

"Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, jos en kukkakaalia syö, niin mörökölli minut vieköön." - Jenni Häyrinen, Liemessä-blogi

Ellet vielä tiennyt, nyt käynnissä on #kukkakaalitalkoot.

Satokausikalenterin starttaamien talkoiden tarkoituksen on kannustaa suomalaisia popsimaan kotimaista kukkakaalia nyt oikein kunnolla. Viileän kesän vuoksi kuluvan vuoden kukkakaalisato kypsyi kerralla ja nyt sato uhkaa mädäntyä pelloille, kun syöjiä ei riitä tarpeeksi.

Kukkakaalitalkoiden hengessä some ja ruokablogit ovat viime päivinä pullistelleet jos jonkinmoisista kukkakaaliresepteistä. Kamu haluaa olla talkoissa mukana. Kokonaisena paahdettu kukkakaali on helppo, herkullinen ja tottakai näyttävä.

Jaa omat kokkailusi someen tagilla #kukkakaalitalkoot!

TARVITSET:
kokonainen kukkakaali
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1/4 dl mantelijauhoja

Aseta kokonainen kukkakaali uuninkestävään vuokaan. Valele kukkakaalin pintaan öljy ja hunaja. Ripottele pinnalle mausteet ja mantelijauhot. Paahda 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kukkakaalin kypsyyttä voi kokeilla esimerkiksi grillitikulla tökkäämällä. Älä päästä kukkakaalia kypsymään liian pehmeäksi.