Instagram

Lattarifiesta tekee paluun Raumalle - "Pelkona ja toiveena on, että paikka tulee ihan täyteen"

Osteria da Filippon parketin taipuvuus tanssilattiaksi testataan tulevana lauantaina. Pauli Laaksonen ja Päivi Helasmeri ottivat jo ennakkoon tuntumaa lattaritunnelmaan. Kuva: Maija Männistö

Vanhassa Raumassa on lauantaina illalla tarjolla herkullinen kontrasti: ulkona paukkuu asteen-parin verran pakkasta ja katuvalot luovat tunnelmaa. Samaan aikaan sisällä Osteria da Filippon tiloissa DJ El Puma tykittelee lattarirytmejä tiiviisti tanssivalle joukolle.

- Ennakkoon pelkona ja toiveena on, että paikka tulee aivan täyteen. Se on kuubalaisille ihan tuttu juttu, mutta suomalaisille lähes toisten iholla tanssiminen voi olla vieraampi kokemus, Fiesta Cubano at Filippos -tapahtuman yksi puuhamies Pauli Laaksonen ennakoi.

Muutamaan vuoteen lattari-iltaa ei ole Raumalla järjestetty, mutta asia korjaantuu lauantaina illalla kello 20 alkaen.

- Lattarimusiikki menee sydämeen asti ja se tavallaan pakottaa liikkumaan. Itsekin olen kymmenen vuoden aikana löytänyt selästä vaikka mitä uusia niveliä! Laaksonen kuvailee.

- Eihän sitä enää suomalaiset tanssilavat tunnut lattarikipinän iskettyä miltään! tapahtuman järjestelyissä mukana ollut Päivi Helasmeri kuvailee yhdessä Laaksosen kanssa.

Jos tanssilattialle siirtymisessä kuitenkin tuntuu olevan vielä liian iso kynnys, voi Filippoon saapua ihan vain tunnelmasta nauttimaan. Salsan, reggaetonin, bachatan ja merenguen rytmit voivat kuitenkin olla niin vastustamattomia, että ne suorastaan vetävät väkeä tanssilattialle.

- Ja ennen illan tansseja järjestötalolla pääsee ihan oikeasti treenaamaan askelia, Laaksonen vinkkaa.

Silloin kuubalais-turkulainen Reynier opettaa parisalsan askelia klo 13 alkaen. Aivan opetuspäivän päätteeksi klo 16-17 hän vetää soolotunnin, jolla läpi käydään salsaa, salsatonia, rumbaa ja afroa.

- Välillä treeneissä Reynier opettaa suomalaisia lattarien tiiviiseen tunnelmaan rajaamalla isommastakin tilasta tulien avulla tiiviimmän tanssilattian. Lattareissa pitää unohtaa se perinteinen suomalainen lavatanssimeininki, että leuka nostetaan ylös ja selkä on kuin rautakanki, Laaksonen sanoo.

Fiesta Cubano at Filippos, Kauppakatu 20 klo 20-23.30. (Lisää menovinkkejä Kamun sovelluksen menokalenterissa!)