Instagram

Lauantain panokset: Pallo-Iirot voitolla sarjaporrasta ylemmäs

Sarjaa on jäljellä kolme ottelua ja ero sarjakakkosiin FC Ålandiin ja MaPS:iin on 7 pistettä. Kuva: Juha Sinisalo

Pallo-Iirojen nousujuna on puksuttanut koko kauden ajan yksi tavoite kirkkaana mielessä: tämän kauden jälkeen joukkue pelaa Kakkosessa.

Aivan kauden loppuun ei välttämättä tarvitse edes odottaa, sillä lauantain kotiottelussa joukkueella on voitolla mahdollisuus varmistaa nousu jo pari ottelua ennen kauden päättymistä.

Sarjan kärkipaikalla pelaavan raumalaisjoukkueen ero kakkospaikkaa hallussaan pitäviin FC Ålandiin ja MaPSiin on seitsemän pistettä. Lauantaisella voitolla Pallo-Iirot pystyisi varmistamaan, ettei ahvenanmaalaisjoukkue tai mikään muukaan tiimi enää nouse Iirojen ohi.

Vaikka jo itse ottelussa on panokset ja fiiliskerroin kohdillaan, on taustaorganisaatio lätkäissyt lauantaiseen ottelutapahtumaan jos jonkinmoista höystettä. Kyseessä on opiskelijapeli eli haalariasuiset opiskelijat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Myös kausikorttilaiset saavat ottaa kaverin ilmaiseksi mukaan peliin. Puoliajalla SAMK:in ja OKL:n opiskelijat ottavat toisistaan mittaa rangaistuspotkukilpailun muodossa.

Ravitsemuspuolesta huolen pitävät Osteria da Filippo ja Linden Brewery. Ennen ottelua kello 14-15 vietetään anniskelualueella myös happy houria.

NÄIN PELATAAN

  • Kun kauden 2005 jälkeen Pallo-Iirot tippui Ykkösestä Kakkoseen edessä oli kymmenen kauden ajanjakso kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Raumalaiset olivat tuona aikana Pasi Lehtosen valmentajakaudella kolme kertaa sijalla 3. ja kerran 4.
  • Kauden 2015 päätteeksi Pallo-Iirot tippui Kolmoseen, jossa nyt kuluva kausi on kolmas. Sarjaa on jäljellä kolme ottelua ja ero sarjakakkosiin FC Ålandiin ja MaPS:iin on 7 pistettä.
  • Pallo-Iirot pelaa lauantain MaPS-ottelun lisäksi vieraissa sarjajumbo FC Bodaa vastaan sekä päätöskierroksella 13.10. sarjapaikastaan taistelevaa Wolvesia vastaan Alsecco-stadionilla.
  • Lauantain 29.9. ottelu MaPSia vastaan kello 15.