Instagram

Lauluyhtye Myytti valaisee ilmaiskonserteillaan vuoden pimeintä päivää

Lauluyhtye Myytti tuo ilmaiskonserteillaan valoa vuoden pimeimpään päivään. Kuva: Vilhelmiina Mäkelä

 "Kun pääsky pitkän on matkan päässä, kun kesä on kaukana, kun käsillä on vuoden pimein päivä, kun joulu on lähellä."

Lauluyhtye Myytti tarjoilee omanlaistaan helpotusta vuoden pimeimpään päivään, joka koittaa tänään torstaina. Päivän pituus on tällä hetkellä Raumalla vain reilut viisi tuntia, kun aurinko nousee hieman ennen kymmentä ja painuu mailleen jo iltapäiväkolmen jälkeen.

Vanhalla kansalaisopistolla tunnelmoidaan Myytin kanssa tänään kahteen otteeseen, kun lyhyet joululaulusessiot lauletaan ilmoille kello 17 ja 18.

- Harvoilla on tähän aikaan vuodesta aikaa istua täysimittaisia konsertteja, joten olemme tarkoituksella tehneet musiikkihetkistä lyhyitä, noin parinkymmenen minuutin mittaisia, Hilja Palviainen kertoo.

- Ajatuksena on, että Vanhan Rauman jouluostostelun lomassa voi helposti tulla hetkeksi rauhoittumaan musiikin pariin, hän jatkaa.

Vaikka vuosi on nyt pimeimmillään, kannustaa Myytin porukka näkemään siinä myös positiivisia puolia.

- Pimeys antaa luvan tunnelmoida. Vanhan Rauman puutalo ympäristönä luo osaltaan myös jouluista tunnelmaa. Meille on aina yhtyeenä ollut tärkeää, että keikkapaikka tukee esitystä.

Avainsanoja tälläkin kertaa ovat nimenomaan tunnelma ja rauhoittuminen. Niihin panostetaan myös musiikillisesti; tipetiptapeja ei tällä kertaa kuulla.

Tänään käsillä on viides kerta, kun Myytti tuo oman panoksensa kaupunkilaisten joulutunnelmaan virittäytymiselle.

- Olemme jo saaneet palautetta, että tätä tapaa ei saa koskaan lopettaa! Konserttimme on ehtinyt muodostua joillekin jo niin vahvasti osaksi joulun perinnettä. Eräänlainen joulutervehdys kuulijoillemme nämä konsertit ovatkin, Palviainen kuvailee.

Kun pääsky pitkän on matkan päässä -konsertit vanhalla kansalaisopistolla (Vähäkoulukatu 8) klo 17 ja 18. Esitykset kestävät noin 20 minuuttia, sisäänpääsy on vapaa ja tarjolla on glögiä. Lisää jouluisia tapahtumia kaupunkisovellus Kamun menolistassa!