Instagram

Rouskuvat lehtikaalisipsit valmistuvat vartissa - katso ohje

Lehtikaalisipsi on hyvä snacksi leffaillan evääksi! Kuva: Maija Männistö

Varsinaisesta lehtikaalisipsibuumista on nyt jo aikaa 3-4 vuotta. Ruokatrendien aallonharjalla ratsastajat ovat siis ehtineet jo siirtyä uusiin herkkuihin, mutta Kamun jengin mielestä hyvä resepti kannattaa nostaa syyssesongin aikana uudelleen parrasvaloihin.

Lehtikaali todella muuttuu uunissa sipsimäisen rouskuvaksi, joten suolaisista suupaloista saa kelpo korvikkeen perunasipseille.

Lehtikaalin paistamisessa tosin pitää olla tarkkana. Niin ei ole käynyt vain kerran tai kahdesti, kun uuniin laitettu viherrys on muuttunut hiukan turhan rapsakaksi ja tummanpuhuvaksi.

Rouskuvaa sipsi-iltaa!

LEHTIKAALISPSIT

lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa lehtikaaleista paksut lehtiruodit pois ja revi lehdet sopivankokoisiksi suupaloiksi. Pirskottele leivinpaperin päälle levitettyjen lehtien päälle oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita lehtiä vielä käsin, jotta öljy ja suola levittyvät tasaisesti.

Laita lehtikaalit 175-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Kääntele viiden minuutin paistamisen jälkeen sipsejä varovasti pellillä. Anna sipsien kuivahtaa pari minuuttia sen jälkeen, kun olet ottanut pellillisen uunista ulos.