Instagram

Leikkaa ja liimaa – aarrekartasta apua unelmien toteuttamiseen

Aarrekarttaan kerätään kaikki toiveet ja haaveet joko laajemmin tai halutessaan jonkin rajatun teeman ympärillä. Kuvat: Henrika Bäcklund

Elokuu on täällä, mutta vielä on hyvää aikaa tehdä joko lomahaaveista totta tai vaihtoehtoisesti keskittää voimavarat kohti tulevaa syksyä!

Aarrekartta on oiva työkalu luovaan visualisointiin, jonka tarkoituksena on selkiyttää ja auttaa toteuttamaan tekijänsä unelmia ja haaveita - koskivatpa ne sitten työtä, parisuhdetta, matkailua tai vaikka kokonaisvaltaista elämänmuutosta.

Asiat on helpompaa toteuttaa, kun ne ovat konkreettisia.

Kamu kiteytti aarrekartan teko-ohjeet tiiviiksi paketiksi.

TARVIKKEET:

  • kartonkia
  • lehtiä
  • sakset
  • liimaa

TEKO-OHJEET: 

  1. Selaile lehtiä, uppoudu unelmiisi ja leikkaa talteen itseäsi miellyttävää materiaalia. Älä mieti, mikä on mahdollista ja mikä ei, vaan haaveile huolella.  Aarrekartta voi olla pelkkiä kuvia, pelkkää tekstiä, näiden kahden sekoitusta tai muuten tekijänsä näköistä luovaa tuottamista: parasta on, että teet karttaa juuri itsellesi ja haluamallasi tavalla.
  2. Päätä etukäteen teetkö kartan pitkän tähtäimen haaveista vai lyhyen aikavälin tavoitteista. Karttoja voi tehdä myös useampia. Kaikki isot unelmat voi laittaa samaan karttaan, mutta läitulevaisuuden unelmia olisi silloin hyvä olla joukossa muutamia!
  3. Päätä, teetkö kartasta tarkasti rajatun vai avoimen kuplivan. Rajattu kartta voi olla haavekoonti tavoitekunnosta ja avoin puolestaan olla kokoelma kuvia ja mietilauseita, jotka antavat arkeen positiivista energiaa.
  4. Mieti, haluatko kartastasi runsaan vai keskitytkö vain muutamaan unelmaan kerrallaan.
  5.  Valitse, teetkö aarrekartasta ison julisteen tai pienen, vaikka puhelinkuoren taskuun sujautettavan, mukana kulkevan version.
  6. Sommittele, liimaile, haaveile ja nauti!

LOPUKSI:

Aarrekartta kannattaa asettaa sellaiseen paikkaan, josta sen näkee päivittäin. Jos teet ison kartan seinälle, kannattaa siitä napata puhelimeen kuva, joka kulkee aina matkassa.

Kartan tarkistuspäivä valitaan muutaman kuukauden päähän, jolloin omia unelmia tarvittaessa täsmennetään tai muutetaan. Voi huomata, että kaksi kuukautta sitten itselle tärkeästä on tullut vähemmän oleellista ja jostain toisesta haaveesta tärkeämpi. Aarrekartta onkin hyvä itsetutkiskelun työväline.

Aarrekartta voi koskettaa esimerkiksi unelmamatkan suunnittelua. Mitä kaikkea pitää muistaa, että matka toteutuu? Paljonko rahaa pitää olla säästössä, että reissuun oikeasti pääsee?