Instagram

Liimapuikkoa kulmakarvoihin, näin syntyy Darth Maul – penkkaripuvun anatomia

Kulmakarvat saa parhaiten piiloon laittamalla niihin liimaa, kuulemma. Kuvat: Henrika Bäcklund

Iida Kuusela aloitti torstaina aamuseitsemältä penkkaripukunsa kasaamisen vetämällä puikkoliimaa kulmakarvoihin. Siis mitä?

– Kulmakarvat peitetään liimalla mataksi. Drag queenit käyttävät tätä. Yleensä laitetaan kolme kerrosta tai enemmän, liimaa ja puuteria. Minä käytän nyt mustaa luomiväriä, kun kulmat tulevat mustiksi.

Cosplayta Iida ei ole harrastanut, mutta aina jos koulussa on ollut joku teemapäivä, hän on tykännyt pukeutua. Mistä sitten idea juuri Darth Maulin hahmoon penkkaripäiväksi?

– Kaverin kanssa vedettiin Star Wars -maratoni ja ajattelin, että tämä olisi helppo, mutta näyttävä puku. Hirveesti haluaisin tykätä tästä Episodi ykkösestä, mutta siinä on Jar Jar Binksiä niin paljon, että ihan tuskaa katsoa!

Maalin pitää antaa välillä myös kuivahtaa.

Yksi ystävä on myös pukeutunut tähtiensotaan. Mitään erityistä teemaa abeilla ei juhlissaan ole.

– Hän on Han Solo. Lupasi ottaa mun kanssa matsin! Hänkin on hankkinut valomiekan, vaikka ei se nyt varsinaisesti hahmoon kuulukaan.

Symmentria, symmetria, symmetria, Iida mantrasi maalatessaan.

Penkkareita Kuusela odottaa innostunein mielein.

– Ei hirveästi jännitä mikään. Odotan eniten ihmisten ilmeitä. Ja, että mikä on abivideon vastaanotto. Parille opelle näytettiin se ennakkoon ja he ainakin nauroivat. Siinä on salaliitto! Iida paljastaa.

Kuvia abien lakanoista ja iskulauseista kaupunkiajelulta löytyy gallerian muodossa TÄÄLTÄ.

PENKKARIPUVUN ANATOMIA

1. NÄYTTÄVÄ & SIMPPELI

Valitse näyttävä hahmo, joka on kuitenkin helppo toteuttaa.

– Harkitsin uimalakkia ja että olisin kiinnittänyt siihen sarvet, mutta totesin, että se on helppo kiertää, kun vain laittaa hupun päähän.

2. AJANKOHTAINEN

Klassikko on klassikko, mutta se voi myös olla ajankohtainen. Niin kuin Star Wars uuden tulemisen myötä onkin. Hyvä penkkaripuku on ajan hermolla. Joku tuore meemi? Toimii aina.

3. HYVÄ REFERENSSIKUVA

Pukua on huomattavasti helpompi lähteä työstämään, kun tietää, mitä hakee. Kasvomaalauksen yhteydessä Iidalla oli koko ajan mallikuva käden ulottuvilla.

4. KUNNON MATERIAALIT

Jos lähtee tekemään naamamaalia koko päiväksi, kannattaa se tehdä laadukkailla väreillä. Just saying.

– Varmaan silti huomenna on naama ihan punainen.

5. ENNAKOINTI

Kukkaro kiittää, kun tajuaa ennakoida. Iidakin tilasi oman viittansa kympillä Kiinasta. Kun päättää asun tarpeeksi ajoissa, saattaa kaikki siihen tarvittavat osaset löytyä vaikka kirpparilta kuin huomaamatta. Muista, että viime hetken paniikki korreloi myös kovempaa hintalappua.

– Kirppareilta löytää ihan hirveesti kaikkea. Tajusin vasta eilen, etten tarvitsekaan mitään mustaa kangasta, sillä olen aiemmin ostanut kirpparilta tähän ihan täydellisen vaatteen. Ihan worth 5 euroa. Paidan kukkakuviot jää sopivasti viitan alle piiloon!

6. LUOVUUS

Asun kuin asun saa helposti aikaan, kun käyttää vähän luovuutta. Katso edellinen kohta.

7. YKSITYISKOHDAT

Vähemmälläkin pärjää, mutta viimeistely kruunaa kokonaisuuden. Iidan Darth Maulin yksityiskohtatärppi ovat keltapunaiset piilolinssit. Myös kaksipäinen valomiekka on ehdoton juttu. Lelukaupasta löytyneet miekat kiinnittyivät toisiinsa näppärästi milläs muulla kuin jesarilla!

8. LÄMMIN VAATETUS

Muista myös lämpimät vaatteet! Iidankin mukaan lähti ylimääräinen musta villapaita, ihan vaan sitä varten, jos kylmä yllättää.

PENKKARIAJOT

12.30 – Lähtö Otasta osoitteesta Urheilukatu 22
12.34 – Syvärauman koulu
12.40 – Raumanmeren koulu
12.45 – Pyynpään koulu
12.50 – Vanha Rauma
12.55 – Hj. Nortamon koulu / Nanu
13.05 – Karin koulu
13.15 – Normaalikoulu / OKL
13.20 – Winnova
13.30 – Paluu Otaan