Instagram

Love Island Suomi -ohjelmassa näkyy raumalaisen Tonin kädenjälki – "Koristekivet ovat mun laittamia", mies nauraa

Toni Järvinen muutti Raumalle alunperin teknisen työn opettajan opintojen perässä. Rakentelu on siis tuttua puuhaa. Kuva: Henrika Bäcklund

Kamu spottasi somesta, että raumalainen Toni Järvinen on ollut rakentamassa parasta aikaa televisiossa pyörivän Love Island Suomi -rakkausrealityn lavastuksia. Miten ihmeessä?

– En mennyt tätä varten Espanjaan, vaan ystäväni häät olivat siellä ja me kuvaamme myös elokuvaa alueella. Hääjuhlan lisäksi olin kartoittamassa kuvauspaikkoja, Järvinen selventää.

Elokuva, johon Järvinen viittaa, on Herra Ylpön ensimmäinen kokopitkä. Mustavalkoisessa leffassa miespääosaa näyttelevän Järvisen vastanäyttelijänä on Mira Luoti. Alueella on kuvattu myös muun muassa Herra Ylpön ohjaama Haloo Helsingin ja JVG:n Texas-kappaleen musiikkivideo, jossa Järvinen esiintyy.

Se ei silti vielä selitä, miten Järvisestä tuli työjuhta juuri Love Islandiin.

– Yksi elokuvan näyttelijä-järjestäjä asuu Marbellassa ja hän oli osallisena tv-ohjelman rakentamisessa. Meidän piti mennä yhdessä katsomaan elokuvalokaatioita, mutta rakentaminen oli vielä sen verran kesken, että heitin tulevani jeesaamaan. Tää on se tarina, Järvinen nauraa.

Kun Järvinen saapui lavasteisiin, olivat kaikki isoimmat elementit jo paikallaan. Jäljellä oli maalausta ja siivousta sekä kaikenlaista muuta pientä puuhaa.

– Koristekivet ovat mun laittamia. Jumppatason lattiaa olen tehnyt ja laittanut patjat, hän muistelee.

Love Island Suomi -ohjelman pariseremoniat järjestetään ulkoalueella. Ohjelma tulee joka viikko kuutena iltana. Kuva: MTV Pressi

Villa, jossa rakkaudenkipeät nuoret asuvat, on Järvisen kuvailujen mukaan todella iso. Järvinen kertoo, että ohjelman alueella kävi aikamoinen kansainvälinen vilske.

– Ohjelman teko on iso paletti, paikalla on monia alihankkijoita ja monia kansallisuuksia. Esimerkiksi saksalainen porukka hoiti valaistuksia. Kameroita on kymmeniä ja taas kymmeniä. Kaapelia on varmaan satoja kilometrejä. Mielenkiintoinen paikka.

Varsinaisia kilpailijoita Järvinen ei töitten lomassa tavannut – mutta päätyi itse melkein kuvauspaikan testiporukkaan.

– Ohjelmassa on sellainen kenraaliharkka, jossa testiryhmä on talossa ja nähdään, millä alueilla ihmiset tykkäävät hengailla. Testiporukasta jäi joku pois ja mietittiin, että ketä saadaan tilalle, Järvinen naura ja lisää, ettei suostunut testikameran eteen.

Järvinen sanoo, ettei ole ohjelmaa varsinaisesti seurannut, mutta on toki pikkuisen vilkaissut, miltä se oma kädenjälki televisiossa näyttää.

Love Island Suomi -ohjelman seuraava jakso esitetään tänään Subilla kello 22.