Instagram

Lukko ehti Raumalla ensimmäisenä happy hour -tunnelmiin - muitakin uudistuksia suunnitellaan

Tulevaisuudessa rajatussa katsomonosassa voisi olla mahdollista juoda alkoholijuomia pelin seuraamisen lomassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Happy hour ei ole enää kielletty sanapari anniskelupaikan ulkopuolella tapahtuvassa markkinoinnissa, ja Lukko päätti ensimmäisten joukossa ottaa aiheesta ilon irti. Seura tiedotti Facebookissa, että ennen keskiviikon SaiPa-matsia hallilla pääsee oluen makuun normaalia edullisemmin.

- Pari viikkoa meillä oli mietinnässä, miten voimme uudistunutta alkoholilainsäädäntöä hyödyntää. Happy hour on nyt ensimmäinen konkreettinen kokeilu uuden lain tiimoilta, ja tulemme seuraamaan erittäin tarkkaan illan myyntilukuja, tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf kertoo.

Muitakin uudistuksia saattaa olla hallilla luvassa, kunhan alkoholilain uudistus ensin tulee kokonaisuudessaan voimaan maaliskuun alussa.

- Olemme kiinnostuneita kokeilemaan myös juomien ulosmyyntiä. Se olisi paikallaan etenkin aitioissa, joissa nykyisellään joutuu välillä puuttumaan tiloista mukaan napattavien juomien ottamiseen, sillä se ei ole nykylain puitteissa sallittua, Eklöf kertoo.

Tulevaisuudessa alkoholijuomien nauttiminen muuallakin kuin aitiossa, pubin puolella ja Aura loungen pöytäpaikoilla saattaa olla mahdollista.

- Meitä eniten kiinnostava asia on juomien tuominen katsomoon. Käsittääkseni jos tulevaisuudessa katsomon osan rajaa K18-alueeksi, voisi siellä nauttia alkoholijuomia. Seuraamme lakiuudistusta näiltä osin erittäin tarkasti ja olemme ihan lähiaikoina tapaamassa alkoholitarkastajan, Eklöf kertoo.

MITÄ ALKOHOLILAINSÄÄDÄNNÖSSÄ MUUTTUI JO 1.1.2018?

  • Vähittäismyynnissä saa myydä alkoholijuomia, joiden enimmäisvahvuus on 5,5 %.
  • Lyhytaikaisen tarjoushintailmoittelun kielto poistuu anniskelussa.
  • Käsityöläisoluen vähittäismyyntiin voi hakea lupaa aluehallintovirastolta.
  • Luvanhaltija voi julkaista myös väkevien alkoholijuomien hinnastot.
  • Ravintoloiden aukioloajat vapautuvat. Käytännössä aukioloaikojen vapautuminen tarkoittaa sitä, että alkoholijuomien anniskelu tulee lopettaa kussakin anniskelupaikassa sen voimassa olevan anniskelu- tai jatkoaikalupapäätöksen mukaiseen aikaan, mutta anniskelupaikkaa ei tarvitse enää sulkea viimeistään puoli tuntia anniskeluajan päättymisen jälkeen.
  • Lähde: Valvira