Instagram

Lukko tuo Rauman ravintolakartalle uuden tulokkaan: "Tällainen urheilukaupungista on puuttunut"

Uusi ravintola aukeaa Potkuriin Bistron tilalle ja levittäytyy myös kadunpuoleiselle seinustalle. Kuvat: Maija Männistö

Rauman Lukosta tulee alkuvuonna ensimmäinen liigaseura, joka avaa oman ravintolan jäähallin ulkopuolelle. Lukon urheiluhenkinen ravintola tulee sijoittumaan kauppakeskus Potkuriin.

- Mikäli kaikki menee suunnitellusti, ravintola avataan asiakkaille maaliskuussa nykyisen Bistron tiloihin, josta se jatkuu vielä Kauppakadun seinustalle, toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo sadan istumapaikan ravintolasta.

- Raumalta löytyy jo ennestään omilla vahvuuksillaan hyvin toimivia ravintoloita ja me haluamme tuoda mukaan meidän kokonaisuuteemme sopivan ja näköisemme uuden vaihtoehdon. Ravintolakonseptimme on sellainen, joka urheilukaupungista on puuttunut ja jolle on selvästi tilausta, hän jatkaa.

Mutta onko luvassa nimenomaan urheiluhenkinen ravintola vai sporttibaari; onko tarjolla pihviä ja punaviiniä vai wingsejä ja olutta?

- Ravintola tulee sijoittumaan näiden kuvausten välimaastoon. Urheilullisuutta baarissa tuodaan esille esimerkiksi screenien ja sisustuksen avulla, Rajala kertoo.

Ravintolan suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja varsinaisiin rakennuspuuhiin on tarkoitus päästä helmikuun alussa.

- Rauman Lukko tulee varmasti näkymään uudessa ravintolassa, mutta ravintola ei tule keskittymään pelkästään Lukkoon tai jääkiekkoon, vaan ihan kaikenlaiseen urheiluun, Rajala sanoo.

Maaliskuussa Potkurin asiakkaita viitoitetaan Bistron sijaan Lukon uuteen ravintolaan.

Rauman Lukko Oy:llä on jo ennestään ravintolatoimintaa Kivikylän Areenalla sekä hyvinvointi- ja elämyskeskus Helmirannassa.

- Organisaatiolla on jo olemassa ravintolatoiminnan sekä myynnin ja markkinoinnin osaamista. Kaikkia näitä toimintoja pystymme hyödyntämään myös tämän uuden ravintolan päivittäisessä toiminnassa, eivätkä ne vie resursseja jääkiekkopuolelta, Rajala muistuttaa.

- Urheilullisen kilpailutoiminnan kiristyessä, meidän tulee jatkuvasti kartoittaa jääkiekon ulkopuolisia, mutta sitä tukevia liiketoimintavaihtoehtoja. Tämä uusi ravintola tuo toimintaamme lisää leveyttä ja joustavuutta, hän kertoo.