Instagram

Lukon ravintola Tifosi aukeaa perjantaina 13. päivä: "All in -meiningillä mennään!"

Kokki Antti Kauppinen ja Lukon ravintolatoiminnan vastaava Rami Kurki tarkastelivat Tifosin tiluksia kuluneella viikolla. Tarkoituksena on avata ravintolasta kulku suoraan Kauppakadulle. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Lukon toimistolla ei ole erityisen taikauskoista porukkaa, sillä Potkuriin sijoittuva uusi ravintola avaa ovensa ensi kuussa perjantaina 13. päivä.

- All in -meiningillä mennään! Lukon organisaation ravintolaliiketoiminnan vastaava Rami Kurki naurahtaa.

Samalla hän paljastaa myös tulevan ravintolan nimen olevan Tifosi, minkä taustalla ovat italialaiset kaiut todellisesta fani- ja kannattajajoukosta.

- Keittiö on tällä hetkellä aikalailla valmis ja ravintolan tuoleja verhoillaan parhaillaan. Ruokalistan annoksia testaillaan vielä, Kurki taustoittaa.

Tarkoituksena on avata täyden palvelun talo olohuonemeiningillä.

- Aamulla tänne voi saapua vaikka kahvittelemaan ja seuraamaan jotain kansainvälistä matsia. Jos peli venyy, voi siitä jatkaa lounaan parissa. Ja illalla meillä on tarjolla tietty oma á la carte -lista.

Urheilun ystäville tiloihin asennetaan kaikkiaan 13 telkkaria ja yksi isompi screeni.

- Ei kannata miettiä, että jos urheilu ei kiinnosta, Tifosiin ei voisi tulla. Toimimme kuitenkin hyvä palvelu ja ruoka edellä, Kurki sanoo.

Tifosin tieltä väistyneen kahvila-Bistron asiakkaat ovat jo kyselleet kahvitoiminnan perään ja tähän kysyntään on tarkoitus myös vastata. Kahvilapuolta on Kurjen mukaan tarkoitus pyörittää melko perinteisellä meiningillä "fancy pancyn" sijaan. Lounaalla puolestaan panostetaan monipuoliseen salaattibuffettiin, jota höystetään muutamilla vakioannoksilla pienellä päivittäisellä vaihtelulla.

- Ristikkoperunoita ja wingsejäkin ravintolasta saa, mutta illallislistalle tuodaan myös meidän omia signeerausannoksiamme. Pihvit, kanat ja kalat kuuluvat kaikki listallemme, Kurki kertoo.

Ravintolan sisemmät osat tullaan pyhittämään paikallisseuroille: Pallo-Iiroille, Feralle, SalBalle ja Lukolle.

Kun kelit kohenevat vielä kesäisemmiksi, Potkurin katolle Savilanpuiston ja Kauppakadun kulmaan avataan vielä 200 neliön kokoinen terassi.

Koska ravintolatoimintaa pyörittää urheiluseura, henkii miljöö totta kai myös sporttia. Sisustuksellisesti pelipaitojen, valokuvien ja pelivälineiden avulla tila on jaettu kahteen osioon: Rauma-puoleen ja kansainväliseen tilaan. Urheilunäkökulmaa ei rajata pelkästään Lukkoon vaan esille pääsevät myös muut paikalliset seurat sekä kansainväliset kentät ja tähdet.

Kuviossa isoa roolia näyttelee entinen NHL-maalivahti Jani Hurme, joka on aitojen pelipaitojen keräilijä. Hän antaa pelipaitojaan näytteille Lukon ravintolaan.