Instagram

Lukon sakkokassa pyörii Venlan komennossa - sakkorohmut alkavat jo erottua joukosta

Venla Tanhua peri sakkokassavastaavan tittelin täksi kaudeksi Miia Tervoselta. Kuva: Maija Männistö

Kun ennen kauden alkua Lukon naisten joukkue piti aloituspalaveria ja sopi kaikista tärkeistä asioista, päätettiin samalla tottakai joukkueelle myös uusi sakkovastaava. Siinä tehtävässä täyttäjää odottivat uransa lopettaneen Miia Tervosen isot saappaat.

- Joku vastuullinen henkilö hommaan haluttiin ja nyt kävi näin, Tervosen pestin itselleen perinyt Venla Tanhua naurahtaa.

- Olen vastuullinen ehkä vähän hommasta riippuen, mutta kun on kyse joukkueen eteen tehtävästä työstä niin tottakai otin sen hyvin vastaan, hän jatkaa.

Täydellisenä ylipapittarena hän ei sakkoja pääse muulle joukkueelle jakelemaan vaan samaisessa aloituspalaverissa määriteltiin myös ne rikkeet, joista kauden mittaan joutuu sakotettavaksi. Listalla on muun muassa tavaroiden unohtelua, myöhästymisiä, kolme paloa omalla lyöntivuorolla sekä keltaisen ja punaisen kortin saaminen.

- Kaikkein kallein kohta taitaa olla punainen kortti, josta joutuu muistaakseni maksamaan viisikymmentä euroa. Unohdukset ja myöhästymiset ovat muutaman euron rikkeitä. Ei ole tarkoitus, että kukaan joutuu mansikoita maksamaan, Tanhua sanoo.

Superin naisten sakkolistalta löytyy myös omaatuntoa kolkutteleva sakotuskohta.

- Jos joku kokee pelissä tehneensä ison virheen, voi siitä omantunnon mukaan tehdä tilityksen sakkokassaan.

"Kaikkein kallein kohta taitaa olla punainen kortti, josta joutuu muistaakseni maksamaan viisikymmentä euroa."

Vaikka kuluva kausi on vasta aluillaan, alkavat muutamat nimet jo erottua ahkerimpien maksajien joukossa.

- Noo Rosvallin Kaisa ja Kammi-Rahnaston Jenna ovat tykänneet vähän noita maksuja kerätä. Välillä on unohtunut tavaroita kentälle ja tullut pieniä myöhästymisiä. Välillä toiset myös ottavat enemmän omantunnon maksuja kontolleen.

Superin naisilla sakkokassa on jo perinne, josta ei haluta luopua.

Ja mitä isot edellä sitä pienet perässä.

- Itse olen tottunut sakkokassaan jo B-tytöistä lähtien, Venla Tanhua kertoo.

Fyysisesti naisten pesisjoukkueen sakkokassa ei ole mikään kirstu tai säästöpossu vaan Marimekon pussikukkaro, jonne on säilötty niin rahat kuin kuititkin.

- Sakkokassan rahoilla hankitaan aina jotain yhteistä joukkueelle. Nyt esimerkiksi teetimme kuvia kopin seinälle ja aiemmin rahoilla on kuitattu myös saunailtojen kustannuksia.

- Sakkokassa onkin meidän joukkueelle tietynlaista sääntöjen noudattamista, mutta myös yhteishengen luomista. Kassaan maksaminenkaan ei kirpaise niin paljon, kun tietää, että lopulta sinne maksetut rahat tulevat jossain muodossa itselle takaisin, Venla Tanhua kuvailee.

Lukko - Kirittäret tänään perjantaina Otanlahden kentällä kello 18 alkaen.