Instagram

Luomumissikisan ensimmäinen perintöprinsessa Marjaana Savila: "Haluaisin inspiroida uskaltamaan kohti tuntematonta"

Miss EW -kilpailun ensimmäisen perintöprinsessan Marjaana Savilan toiveena on saada tehdä paljon erilaisia juontohommia. Kuva: Sanna Hellekoski

Raumalaisen kauneuskilpailukonkari Marjaana Savilan päähän painettiin lauantaina ensimmäisen perintöprinsessan kukkaseppele Miss EW -luomumissikisassa.

 – Oli sellainen fiilis, että varmaan kärkikolmikossa olen. Jostain vain tuli sellainen kutina. Ainakin tuomaristohaastattelu meni niin hyvin, Marjaana vastaa maanantaina ja kertailee finaalin tunnelmia.

Itse asiassa Savila oli lähettänyt miehelleen viestin ennen tulosten julkistusta: että tällä kertaa hänet varmaan valitaan perintöprinsessaksi, koska ei ole vielä sellainen koskaan ollut.

Niin sanottu perstuntuma piti paikkansa, sillä raumalainen toden totta tuli kilpailussa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Okei, otan tämän – ja ihan todella mielellään! Moni on kysellyt, että olenko pettynyt. En todellakaan, enemmänkin kiitollinen kaikesta siitä, mitä on päässyt kokemaan.

Voiton vei torniolainen Jenna Toppari.

– Mitäs me kilpailun seniorit? Savila nauraa.

 

Mikä ilta ja mikä missikesä 👑🌻😍 Tässä meidän upea kolmikko Miss EW 2018 @jennamarianna ja 2. pp @heidisusa 🌻🌻🌻 Oon täynnä kiitollisuutta ja onnellinen kaikesta mitä tää kisa on tuonut tullessaan, tää on ollut ainutlaatuinen kokemus jota en vaihtais mistään hinnasta 🙌🏼❤️ Olkaa rohkeita ja tarttukaa mahdollisuuksiin, koskaan ei tiedä mitä elämä vielä eteen tuo ❤️😍 #missew #missew2018 @missew2018 Kiitos paras missiemo @hennapeltonen kun järjestät näin upeaa kilpailua 🙏❤️ @studiosannah @beautyservicesbyminna @stylebyiitu @pokaalipojat @koskikarankukkahaka @niinatarbridalshop @lumenefinland @elevenaustralia @champagnecollet #prenta @glitterofficial #kuvamukit #matkahyrkäs

Henkilön Marjaana Savila (@marjaanasavila) jakama julkaisu

Tuomarit kertoivat, että ero Miss EW:ksi kruunatun Topparin ja Savilan välillä oli hiuksenhieno.

– Pohjoisen tyttö oli tehnyt haastattelussa vaikutuksen menemällä niin lähelle tuomareita, että oli pitänyt jokaisen nähdäkseen jopa kääntää päätä! Hän ei jättänyt yhtään hajurakoa, Savila naurahtaa.

Marjaana oli puolestaan tottumuksesta jäänyt sopivan etäisyyden päähän, sillä yleensä kauneuskilpailujen tuomaristohaastatteluissa tehdään muun muassa ilmansuuntakäännökset, joissa tuomarit arvioivat kisailijoita jokaisesta kulmasta.

– Tässä kisassa sellaista ei ollut. Haastattelussa saimme olla ihan omissa kesämekoissamme.

Muuten haastattelu meni enemmän kuin nappiin.

– Haastattelusta tuli niin hyvä olo. Kun kisan arvot mätsää omiin, niin on helppo puhua suoraan sydämestä. Pitsimissi ja tämä on ollut ainoat, kun tuomariston haastattelua varten ei ole tarvinnut harjoitella mitään.

Mutta vaikka tuomarit olivat tuttuja, jännitys oli kovempi kuin koskaan.

– Ehkä juuri sen takia, kun halusi tätä niin paljon.

Paitsi, ettei ilmansuuntakäännöksiä tehty, luomumissikilpailun finaalissa oli muitakin eroja normikisoihin verrattuna, Savila miettii.

– Yleensä haastattelu tehdään bikinikierroksella, mutta nyt se oli iltapukukierroksella. Se oli kiva, koska bikineissä lavalla olo jännittää monia muutenkin.

Jenkeissä bikinikierroksesta ollaan luopumassa kokonaan, Savila tietää kertoa. Ja toteaa sen olevan mielenkiintoinen ja hyvä uudistus.

– Onhan meistä tässäkin kisassa bikinikuvatkin otettu. Kyllä vartalon näkee ihan sieltä vaatteidenkin alta.

Luomumissikilpailun jälkeen Savila on entistä varmempi siitä, että luonnollisuus trendinä tulee vain kasvamaan.

– Juuri luin jutun siitä, että Kylie Jenner on luopunut huulitäytteistään! Hänen bisneksensä pyörii huulimeikkien ympärillä. Joku on jopa sanonut, että Jenner luopuu omasta brändistään. Jennerilläkin on ihan hirveä määrä nuoria seuraajia. Mennään takaisin luonnollisempaan suuntaan.

Missivuonna Savila haluaa puhua omassa somessaan ainakin itsetuntoon liittyvistä asioista ja siitä, kuinka tärkeää on oppia rakastamaan itseään.

– Haluan hyödyntää tämän tittelin ja kantaa sen hyvin tämän vuoden aikana. Haluaisin inspiroida uskaltamaan kohti tuntematonta. Kun tekee sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä, pääsee yleensä pitkälle. Että tekee itselle tärkeitä asioita muiden kommenteista välittämättä.

LUE LISÄÄ: Raumalainen Marjaana Savila kisaa luomumissin tittelistä: "I got it from my mama! Ja isältä myös"