Instagram

Luvassa sporttiviikonloppu! - ilmaisia treenejä ja vesijumppamaraton

Tulevana viikonloppuna Kamun menolista pursuaa monensorttisesta liikuntatarjonnasta. Kuva: Maria Fernanda Gonzalez

Vuoden alku on monelle uudenvuoden lupaajalle sporttista aikaa. Ellei urheilukärpänen ole vielä päässyt puraisemaan, kannattaa kurkata Kamun menokalenteria tarkemmin - viikonloppuna on tarjolla vaikka mitä urheilullisia houkutuksia!

PERJANTAI 12.1.

Laitilan uimahallissa sulatellaan kinkkua vesijumppamaratonin nimissä.

- Järjestimme jumppamaratonin kertaalleen jo viime vuoden puolella, mutta silloin ihmisillä joulukiireet painoivat päälle. Nyt otamme uusintayrityksen, ja ainakin koko alkuvuoden uimahalli on ollut joka päivä ihan täynnä! Laitilan uimahallin esimies Anu Krappe iloitsee.

Maraton alkaa kello 17.15 vesijuoksulla. Päivä jatkuu army-vesijumpalla ja circuit-vesijumpalla. Päivän päätteeksi huolletaan vielä kehoa. Juppiin voi ostaa yksittäisiä lippuja tai kuitata kertamaksulla kaikki neljä tuntia. Tarkemmat tiedot löytyvät kaupunkisovellus Kamun menolistasta. (iOS & Android)

Krappe kehuu myös sitä, miten vesijumppa on hyvä liikuntamuoto kaikenikäisille.

- Eläkeläiset käyvät ahkerasti omissa jumpissaan, sillä kaupunki kustantaa tunnit heille. Ylipäätään eri vesijumppatunneilla käy liikkujia paristakymmenestä ikävuodesta ylöspäin, hän sanoo.

LAUANTAI 13.1.

Kuntosumpun tuore yrittäjä Jasmin Kuja-Penttilä avaan kuntosumpun ovet asiakkaille lauantaina. Luvassa on ilmaisia näytetunteja aamusta iltaan.

- Monesti aina tuntien sisällöstä tullaan kysymään, joten nyt puolituntisen aikana pääsee itse kokeilemaan eri lajeja, Kuja-Penttilä kertoo.

- Avoimien ovien päivässä on aina ollut muutamia jumppaajia, jotka viihtyvät meillä melkein koko päivän. Välillä pitää kuitenkin pitää vähän taukoa, että ehtii syödä evästä ja juoda kahvia, hän jatkaa.

Kuntosumpun ohjelmistosta Kuja-Penttilä nostaa esille erityisesti liikuntakeskuksen omat jumpat: total heatin ja x-circuitin.

- Heatissa yhdistyvät tavallaan bodypump ja sykkeen nostatus. X-circuit on myös tehokas tunti, jossa hyödynnetään painoja.

- Lähitulevaisuudessa lanseeraamme myös kuntosali-circuitin, jota pääsee nyt lauantaina testaamaan.

Päivän tarkemmat aikataulut Kamun menolistassa.

SUNNUNTAI 14.1.

Viikon saa päätettyä Rauman Takomorunnersien järjestämän ilmaisen yhteistreenin parissa Talviharjoitteluhallissa klo 11 alkaen.

Juoksijayhteisö järjestää säännöllisesti ympäri vuoden yhteistreenejä, jotka ovat kaikille avoimia. Talviaikaan pysyttäydytään kelien mukaan sisällä esimerkiksi juuri talviharjoitteluhallissa, mutta kesällä porukka suuntaa askeleet ulos lenkille ja porrastreenien pariin.

Sunnuntain treenissä yhdistetään lihaskuntoharjoitteet, joiden lomassa kierretään hallin rataa myös juosten.

Kamu toivottaa oikein sporttista viikonloppua!