Instagram

Maailman suurin happy hour järjestetään Raumallakin: "Tempaus kotisohvia ja tuontiviinaa vastaan"

Yksi tempauksen tavoitteista on herätellä after work -kulttuuria Suomessa. Kuva: Nathz Guardia

Yli 500 ravintoloitsijaa kutsuu perjantaina janoisia sankareita luokseen maailman suurimman happy hourin nimissä. Raumalta tapahtumassa mukana ovat ainakin Domino, Varastoklubi ja Mr. Jones. Kaikki mukana olevat ravintolat voi tarkistaa tapahtuman virallisesta Facebook-tapahtumasta.

Sen tarkemmin mukaan osallistuvien ravintoloiden ja baarien maailmanennätyssääntöjä ei ole asetettu: tarkoituksena on olla perjantaina auki ja tarjota asiakkaille kurkun kostuketta happy hour -hinnoin.

Maanlaajuisen tempauksen takana on tamperelaisravintoloitsija Teemu Aaltonen, joka haluaa saada ihmiset pois kotoa ja sosiaalisesta mediasta ravintoloihin viettämään yhteistä aikaa.

- Tällä olisi hienoa päästä vaikka Guinnessin ennätystenkirjaan. Julkisuudessa alkoholipolitiikan ympärillä käydään paljon keskustelua, mutta oikeisiin asioihin pureutumatta. Happy hour on mielestäni ravintoloiden ja yrittäjien aivan perusoikeuksia – kaikkien pitää saada mainostaa omia tuotteitaan. Seuraavaksi hallitus voisi poistaa ravintolaruoasta arvonlisäveron, Aaltonen haastaa.

Hän näkee ravintolakulttuurin elävöittämisessä paljon positiivisia vaikutuksia ja toteuttaa häppäri-tempauksen ennen kaikkea pilke silmäkulmassa.

- Tapahtuman tarkoituksena on rohkaista ihmisiä käyttämään ravintolapalveluita entistä ahkerammin ja muistuttaa esimerkiksi after work -kulttuurista. Sen sijaan, että perjantaina mentäisiin töistä kotiin, kannustan lähtemään kavereiden kanssa ravintolaan istuskelemaan, syömään ja viihtymään vaikkei yökerhoon jatkaisikaan. Tämä on ennen kaikkea tempaus kotisohvia ja tuontiviinaa vastaan, Aaltonen sanoo.

- Monet ravintolat ovat jo nyt ehdottaneet ja toivoneet tapahtuman toistuvan ensi vuonna. Olen tästä myös itse äärimmäisen innoissani ja vastaavaa tullaan todennäköisesti näkemään tulevaisuudessakin, Aaltonen vihjaa.