Instagram

Maanantaimasennus on totta! – alkuviikolla haetaan myös ahkerimmin uutta työpaikkaa

Muina arkipäivinä maanantaiaamun huono tunnelma tasoittui, mutta torstai nousi maanantain ohella päiväksi, jolloin suomalaisia ahdistaa. Kuva: Matthew Henry

Suomalaiset hakevat työpaikkoja eniten maanantaisin, selviää työnhakusivusto Duunitorin tekemästä selvityksestä.

Työpaikkailmoituksia etsitään ja töitä haetaan selkeästi eniten alkuviikosta – Duunitorin sivustolla on viiden vuoden tarkasteluvälillä huomattavissa selkeä piikki maanantain sekä tiistain kohdalla. Työnhakuinto laskee viikon edetessä, ja kaikkein vähiten työtä haetaan lauantaisin.

Tulokset pohjautuvat yli 130 miljoonaan sivulataukseen Duunitori.fi-sivustolla 2013-2017. Kyseisellä aikavälillä työpaikkaa haettiin kaikkiaan lähes 1,2 miljoonaa kertaa.

Alkuvuosi on niin ikään suomalaisten keskuudessa suosituin aika hakea uutta työpaikkaa. Helmikuussa 2018 tapahtui lähes 13 prosenttia vuoden työnhauista, kun taas joulukuussa 2017 työnhaun osuus oli vain hieman yli 4 prosenttia koko tarkasteltuun ajanjaksoon verrattuna.

Iltapäivät ja illat ovat suosituimpia ajankohtia työnhakuun. Vuoden tarkastelujaksolla yleisin kellonaika työpaikan hakemiselle oli heti lounaan jälkeen kello 13. Lähes yhtä suosittuja aikoja olivat kello 16 ja 17. Myös iltaisin kello 18-21 haetaan ahkerasti töitä. Melko harva kuitenkaan lähettää työhakemusta heti aamusta.

Maanantaina suomalaisilla on myös arkipäivistä kaikkein huonoin mieliala. 

Maanantaina kyselyn vastaajista peräti 57 prosenttia ilmoitti olevansa joko hyvin huonolla tai melko huonolla tuulella. Melko hyvällä tuulella oli 22 prosenttia vastaajista ja vain 20 prosenttia suhtautui maanantaihin erityisen innostuneesti.

Muina arkipäivinä maanantaiaamun huono tunnelma tasoittui, mutta torstai nousi maanantain ohella päiväksi, jolloin suomalaisia ahdistaa. Lauantai taas oli kyselyn perusteella viikon paras päivä: silloin hyvällä tai erittäin hyvällä tuulella kertoi olevansa 58 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa vertailtiin myös suurimpien kaupunkien tilannetta. Helsinkiläiset olivat tulosten mukaan hieman tyytyväisempiä kuin esimerkiksi tamperelaiset ja turkulaiset.