Instagram

Männistön lippakioski on jäänyt vaille yrittäjää

Männistön lippakioski on ollut viime vuosina mukana monesti myös valtakunnallisissa ravintolapäivissä, jolloin kioskille on kiemurrellut pitkiäkin jonoja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Monet raumalaiset ovat pistäneet merkille, että Syväraumankadun varrella sijaitsevan Männistön lippakioskin ovet ovat pysyneet tänä kesänä vielä kokonaan kiinni.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan omistamaan kioskiin ei ole toistaiseksi löydetty uutta vuokralaista, kun muutamana menneenä kesänä tiloissa toiminut yrittäjä luopui toiminnasta.

- Edellinen yrittäjä joutui luopumaan kioskin pyörittämisestä raskain mielin, kun aika ei enää muiden töiden ohella tähän hommaan riittänyt, Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo.

Kesän suosituin lomakausi on vasta edessäpäin, joten vielä ei ole Aarikan mukaan myöhäistä ottaa lippakioskitoimintaa haltuun. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä tehdas@laitilan.com.

- Kioski on ihan viimeisen päälle kunnossa ja ihmiset kyselevät paljon sen perään, koska luukut aukeavat. Jos kiinnostusta riittää, minuun voi olla yhteydessä. Ainoat ehdot ovat, että toiminta sopii yrityksemme ajatusmaailmaan, myynnissä on limpparia ja toiminta pyörii itsenäisesti - me toimimme vain vuokranantajina, Aarikka kuvailee.

Männistön lippakioski avasi ovensa pitkän taon jälkeen vuonna 2015. Se on muisto kadun vilkkaasta kioskihistoriasta.

Syväraumankadun varrella toimi 60-luvulla ainakin viisi kioskia: edelleen pystyssä oleva Männistön lippakioski, Ujulan kukkakioski kadun toisella puolella, Vesalaisen kioski Kuusistonkadun kulmassa sekä Salmisen kioski, joka sijaitsi ensin entisen Otan valinnan vieressä. Myös Otan valinnan yhteydessä oli kioski.