Instagram

Marjaana Savilan tapaus nosti kissan pöydälle: Ovatko Miss Suomi -kilpailun säännöt aikansa eläneet?

Kuluvalla viikolla Rauman isoimpia puheenaiheita ovat olleet Rauma Flika kadonnut laukku ja Marjaana Savilan jättäytyminen pois Miss Suomi -semifinaalista.

Flikan laukkua ei ole varastettu, vaan se on taiteilija Kerttu Horilan hoiteissa kunnostettavana ja Marjaana Savilan Miss Suomi -keissille laitettiin tänään piste Huomenta Suomen aamulähetyksessä.

- Olin hakemusta täyttäessäni tulkinnut kohdan naimaton siten, että hakijan pitää olla sillä hetkellä naimaton, avioeron kokenut Savila kertoi lähetyksessä.

Miss Suomi -kilpailun säännöissä määritellään, että kilpailija ei saa olla naimisissa nyt, eikä hän saa myöskään olla eronnut. Kielletyllä listalla on myös lapsi, jota täsmentävä kohta on kirjattu: "ei ole eikä koskaan ole ollut lapsia". Alastonkuvauksiin osallistuminen ja huumausaineiden sekä laittomien päihteiden käyttäminen mainitaan listalla myös.

 

Be determined, be you 💖💋

Henkilön Marjaana Savila (@marjaanasavila) jakama julkaisu

Erityisesti naimattomuuden ja lapsettomuuden vaatiminen ovat viime päivinä nostattaneet keskustelua siitä, onko Miss Suomi -organisaation vaatimukset jo aikansa eläneet.

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailleet Marjaana Savila ja missiemo Sunneva Kantola olivat yhtä mieltä siitä, että Miss Suomenkin säännöissä seurataan vain kansainvälistä linjaa.

- Jos kansainvälisiä sääntöjä aletaan muuttaa, on niiden muuttaminen silloin mahdollista myös Suomessa, Savila arvioi.

- Me luotamme aina Miss Suomi -kilpailuun hakevien nuorten naisten rehellisyyteen hakuprosessin yhteydessä. Luotamme myös siihen, että media kyllä tarkistaa tyttöjen taustat vuorokauden sisällä, kun nimet on julkaistu, Sunneva luonnehti.

Marjaana Savila ei lannistunut Miss Suomi -kilpailun menemisestä sivu suun.

- Tottakai tämä harmittaa, mutta on olemassa paljon muitakin kilpailuja, joihin voin osallistua, Savila kommentoi Huomenta Suomen lähetyksessä.