Instagram

Marraskuun maukkain: gluteeniton punajuuri-fetapiirakka

Kaikkihan tietävät, miten ihana punajuuren ja fetan liitto parhaimmillaan on. Tässä piirakassa erityisen syvän maun takaa vielä pohjassa käytetty mantelijauho.

PUNAJUURI-FETAPIIRAKKA

100 g voita
2 ½ dl mantelijauhoja
1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl kylmää vettä

3-5 punajuurta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
200 g fetaa
150 g vahvaa juustoraastetta (esim. Gruyere)

Kuori punajuuret ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Paahda niitä kannellisessa uunivuuassa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Valmista pohjataikina. Nypi voi ja kuiva-aineet tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi ja laita taikina jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Lisää tarvittaessa joukkoon kaurahiutaleita, jos taikina tuntuu kostealta. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 20 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Levitä paahdetut punajuuret piirakkapohjan pinalle ja ripottele joukkoon fetamurut. Sekoita kulhossa munat, kerma ja pippuri. Kaada munamaito piirakan päälle ja raasta pinnalle vielä juustoraaste. Paista piirakkaa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä.

Santsipala sallittu.