Instagram

Mauno on Rauman oma Grumpy cat - katso yrmeä video

Siinä se vaan istua möllöttää kurttuinen ilme naamallaan ja videon katsojia naurattaa. Mauno-kissa on Rauman oma vastine maailmanmaineeseen aikoinaan nousseelle yhdysvaltalaiselle Grumpy catille.

- Mauno on yksinkertaisesti söpö! Sellainen myrtsi pikku lättänaama, Jenni Jussila kuvailee rakasta lemmikkiään.

Eksoottiselle lyhytkarvaiselle rodulle istumisasento on luonnollinen juttu.

- Kasvattaja meille sanoikin, että Mauno viihtyy hyvin istualtaan ja aika pian ymmärsimme, mitä hän tarkoitti, Jussila naurahtaa.

- Mauno istuu etenkin silloin, kun pesee itseään, mutta se jää usein myös siihen asentoon katselemaan maailman menoa, hän jatkaa.

Yksin ei Maunon tarvitse ympäröivää maailmaa ihmetellä, sillä samassa taloudessa asustaa myös Pekka-kissa.

- Pekka on ollut meillä nyt noin 2,5 vuotta, ja Mauno tuli sen kaveriksi kesällä. Vähän kolmaskin kissa kiinnostaisi, mutta toistaiseksi poikaystävä on sanonut, että kaksi kissaa riittää, Jussila naurahtaa.

Yhdessä Mauno ja Pekka ovat täysin erottamattomat kaverukset. Myöhemmin taloon muuttanut Mauno on omaksunut Pekalta jos jonkinmoisia tapoja, joista on iloa niiden omistajille.

- Molemmat ovat todella seurallisia ja ihmisrakkaita kissoja. Jos menemme vaikka saunaan, kissat seuraavat kylppäriin perässä.

Jos Maunon ilme ja istuma-asento saa katselijat suupielet hymyyn, hauska on myös kissan nimen tarina.

- Kasvattajan pentueessa kaikki kissat oli nimetty presidenttien mukaan, joten Maunon sisaruksista löytyy muun muassa Urhoa ja Donald. Emme alun perin suunnitelleet toisen kissan nimeksi Maunoa, mutta lopulta se sopi niin hyvin, että nimi jäi Maunoksi, Jussila kertoo.

MIKÄ GRUMPY CAT?

  • Yhdysvaltalaisen Tabatha Bundesenin omistama tyttökissa, joka nousi internet-ilmiöksi pahantuulisen ilmeensä takia. Suosio alkoi, kun Bundesenin veli lähetti syyskuussa 2012 kuvan kissasta Reddit-sivustolle.
  • Kissan pahantuulinen ilme ja ajoittainen vaappuva kävelytyyli johtuvat mutaatiosta, josta kärsivät munchkin-kissat. Mutaation vuoksi kissan alaraajat ovat epänormaalin lyhyet, mikä vaikuttaa sen liikkumiseen. Sen käytös ei kuitenkaan poikkea kotioloissa tavallisesta.
  • Lähde: Wikipedia