Instagram

"Me leikitään aikuisenakin Lassen ja muiden kanssa merirosvoleikkejä" - selvitimme muuttuuko ystävyys iän myötä

On ystävänpäivä!<3

Mutta millainen on hyvä ystävä? Kysyimme sitä hyvin eri ikäisiltä ihmisiltä. Vastauksissa oli paljon eroavaisuuksia, mutta myös samankaltaisuuksia.

Tärkeintä on, että ystävä on hyvä tyyppi, joka ei katoa siitä vierestä vaikka välillä oltaisiinkin eri mieltä - niin päivän leikeistä kuin vaikka politiikasta!

SULO, 4: "Ystäviä ollaan vielä aikuisenakin. Me leikitään silloinkin Lassen ja muiden kanssa merirosvoleikkejä. Aikuisena mä olen töissä poliisina, rakennusmiehenä, kokkina, hälytysajoneuvon kuskina ja arkkitehtina ja mä harrastan mäkihyppyä, hiihtoa ja pelaan jääkiekkoa Lukossa ja Tapparassa ja NHL:ssä."

EMILIA, 4: "Joskus Halla ei leiki mun kaa ja joskus se auttaa mua sillee, et mä oon kissa ja se auttaa mua jos mä oon jossaa ulkona tai sisällä. Joskus Hertta sanoo, että eiiii mä haluan tehdä ton. Leikitään joskus vauvaleikkiä ja joskus lääkärileikkiä ja joskus kotileikkiä."

ELLA, 14: "Hyvälle ystävälle voi puhua kaikesta ja hänen kanssaan voi olla oma itsensä. Totta kai yhdessä pidetään myös hauskaa. Kesällä voi mennä vaikka yhdessä uimaan ja talvella isompaan kaupunkiin ostoksille. Välillä ystävien kanssa voi vain olla ja hengailla kotona."

TEO, 16: "Ystävät eivät valehtele tai puhu pahaa selän takana. Hyviin ystäviin voi luottaa. Me aika monesti kavereiden kanssa pelleillään yhdessä. Käymme katsomassa myös SalBan pelejä. Jos pitäisi valita penkiiurheilun ja itse liikkumisen välillä, valitsisin kuitenkin ehkä ennemmin kavereiden kanssa yhdessä liikkumisen."

IIDA, 22: "Luotettava, mukava ja kiltti. Hyvä ystävä auttaa ja kuuntelee aina tarvittaessa. Yhdessä voi jutella tai vaikka käydä juhlimassa. Monesti myös ihan vaan yhdessä oleminen riittää."

SANTERI, 25: "Ainakin luotettava. Ja mielellään on samanlainen huumorintaju kuin itsellä. Omassa kaveripiirissä on se, että pitää olla joustava, kun kaikki ovat enemmän tai vähemmän reissuhommissa. Näkemisiä pitää aina vähän sumplia. Yhteiset mökkireissut on suosittuja, kun saadaan porukka kasaan. Myös festareilla näkee kavereita. Vähän on yhteisiä harrastuksiakin, käydään kiekkoa lätkimässä ja pelaamassa sulkapalloa."

TIMO, 37: "Hyvä ystävä on ennen kaikkea luotettava. Ystävien kanssa harrastelen kaikennäköistä, mutta enemmänkin aikaa ystäville voisi yrittää omien kiireiden keskellä etsiä."

MARJUT, 38: "Huumorintaju on tärkeää, mutta pitää pystyä puhumaan myös niistä vakavemmista asioista. Hyvään ystävään voi turvata. Hänestä tietää aina, että ystävä on olemassa ja tarvittaessa auttamassa. Teen ystävien kanssa vapaa-ajalla kaikenlaista mahdollista - ja totta kai myös työkavereista on tullut itselle tärkeitä ystäviä."

REIJO, 72: "Hyvä ystävä osaa ottaa toisesta vastuuta, eikä lupaile liikoja. Näen omia ystäviäni päivittäin Rauman torin pystökaffella."

SINIKKA, 72: "Ensinnäkin hyvä ystävä on luotettava. Luottamus on molemminpuolista ja kummatkin pystyvät kertomaan toisille omista asioistaan. Itse olen muuttanut paljon, joten monet ystävyydet ovat hiipuneet muuttojen yhteydessä. Yleensä jonkin aikaa pidetään yhteyttä, mutta sitten se vähenee."