Instagram

Mikä siinä Youtubessa koukuttaa? - 6 tubettajaa esittelyssä

Tuntuvatko Tubeconin tähdet täysin vierailta?

Ei hätää. Niin ne olivat minullekin kaksi vuotta sitten.

Sen jälkeen tilattavia tubekanavia on kertynyt toistakymmentä ja kuin huomaamattaan sitä on oppinut tuntemaan videoilla esiintyviä tyyppejä. Varmaan vahingossa moikkaisin, jos tulisivat kadulla vastaan.

Monet teininä aloittaneet tubettajat ovat jo ehtineet vuosien vieriessä ja suosion kasvaessa varttua päälle parinkymppisiksi sometähdiksi. 

Kokosin alle listan omista suosikkikanavistani, jotka ovat pysyneet mukana matkassa jo pitkän tovin.

Tubecon Awards Helsingissä 12.-13.8.

SITA SALMINEN

Reilun vuoden Youtube-piireissä mukana ollut Sita Salminen on ihana ilopilleri, jonka pohjoisesta kumpuavaa murretta on hauska kuunnella. Elämänilo, tervehenkisyys ja reippaus tarttuu my day -videoilla. Juuri nyt Sitan blogissa ajankohtaista on muutto Helsinkiin.

Eniten olen viimeksi nauranut Sitan ja hänen ystävänsä Game of Thrones -pantomiimivideolle.

MANSIKKKA

Mielenterverveyden keskusliitto valitsi Mansikkkan vuoden hyvän mielen lähettilääksi kuluvana vuonna. Se kertoo siitä, että Maijun videoiden äärellä puhutaan asiaa. Hän on avautunut tarvittaessa rohkeasti omasta elämästään.

Vakavien aiheiden vastapainona Maijun videoilla kierretään kirppareita, meikataan glitterlookkeja, kokataan vegaanisia herkkuja ja videoilla seikkailee myös kaksi kissaa - joilla on myös oman IG-tili.

Mansikkkan tyyli on hyvin persoonallinen, mutta jollain jännällä tavalla siitä voi silti inspiroitua. Silloin tällöin jaetuista kirppislöytöjen tuunausvinkeistä Maijulle iso plussa!

HERMANNI

Juuri nyt Hermannin videoilla on parasta hänen luonaan Helsingissä vierailemassa oleva pikkuveljensä Johannes.

- Ootsä Johannes mitä mieltä tästä säästä? (sataa)

- No tää tekee pelloille hyvää, mut mie veikkaan ettei sada tuol meidän kylällä.

Hermanni on tunnettu konstailemattomista ja arkisista videoistaan, joilla esiintyy niin hänen ystäviään kuin sukulaisiaankin.

VINKARE

Vinkare omistaa törkeän määrän kuvauskalustoa aina dronesta lähtien ja se näkyy myös videoilla, joiden kuvanlaatu ja kuvauskulmat ovat Suomi-tuben parhaimmistoa. Hän jaksaa haastaa itseään laadukkaita videoita tehdessään - ja katsoja kiittää (ja kadehtii).

Villen videoilla nähdään usein myös muita tubettajie vierailuilla, joten vinkkejä uusista seurattavista kanavista satelee!

MARIIEVERONICA

Kanavan parhautta ovat Verho testaa -videot, joilla Veronica kokeilee mitä kummallisempia hankkimiaan kauneudenhoitotuotteita. Sarja sai alkunsa tietenkin karvojenpoistosta ja testattavaksi ovat päässeet myös muun muassa hennatatuoinnit sekä erilaiset karkit.

Räväkkä nuori nainen, joka uskaltaa niin nauraa kuin itkeäkin omilla videoillaan. Vloggaamisen lisäksi Verho on työskennellyt juontajana Radio Helsingissä.

MIISAS

Yksi Suomi-tuben kovimmista nimistä yli 300 000 tilaajallaan. Tavallinen nuori nainen, joka ihastuttavasti vielä Tampereellakin asuessaan jaksaa sympata kotikaupunkiaan Keuruuta.

Mmiisas on tunnettu innokkaana Sanni-fanina, oman talouden mästerzefinä ja vakiohaastateltavana Youtubea käsittelevissä artikkeleissa.

Juuri nyt tubettaja viettää  lomaa Los Angelesissa ja reissulta on julkaistu ainakin jo video Hollywoodin Universal Studioiden Harry Potter -maailmasta.