Instagram

Miksi Haaviston vaalimainoksessa on Cheekin logo? + muita oleellisia havaintoja vaaleista

Somessa on pienesti spekuloitu sitä, onko Pekka Haaviston vaalijulisteeseen otettu inspiraatiota suomalaisten suosikkiräppäriltä. Cheek-kuvankaappaus: liigamusic.com, kuvankäsittely: Henrika Bäcklund

Tänään se alkaa, taas saa äänestää koko Suomen omaa ykköstyyppiä!

Ennakkoäänestys on käynnissä kotimaassa 17.-23. tammikuuta. Jos majailet ulkomailla, pitää äänestys suorittaa snadisti ripeämmällä temmolla, kun ennakkoäänestämään pääsee 17.-20. tammikuuta.

Virallinen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta. Jännää!

Tai oikeastaan ei ole. Istuva presidentti Sauli Niinistö kun on ollut kannatuskyselyiden johdossa kirkkaasti.

Mutta! Ehdokkaita on seitsemän muutakin, eikä koskaan tiedä, mitä tapahtuu, kun kansa saa päättä. On se nyt todistettu ihan tarpeeksi monta kertaa: muun muassa USA:ssa tässä taannoin ja ai niin, Briteissä.

EHDOKKAAT PÄHKINÄNKUORESSA

Kahdeksan tyyppiä. Naisia ehdokkaista on 37,5 prosenttia.

Ehdokkaiden keski-ikä on pyöristettynä ylöspäin 59 vuotta. Vanhin ehdokas on Nils Torvalds 72 vuotta ja nuorin Laura Huhtasaari 38 vuotta.

Tässä kaikki Väyrystä lukuunottamatta näyttävät, miten däbätään. 

 

Yhden sortin kriisi on ollut myös se, että Pekka Haaviston vaalijulisteesta puuttuu numero aivan kokonaan!

Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että äänestysnumero jätettiin pois ihan tarkoituksella. Että vaalijulisteet tehtiin jo hyvissä ajoin ja numerot arvottiin vasta ennen joulua.

He luottavat suomalaisen äänestäjän olevan sen verran fiksu, että löytää äänestyskopissa ollessaan alle kymmenen ehdokkaan joukosta Pekan, jos näin haluaa.

Entä miksi julisteeseen on laitettu Cheekin logon leijona edellisten illan bileiden jälkeisenä nuupahtaneenpana versiona? Tähän tarina ei anna vastausta.

Mitä muita puutteita tai oivaltavia juttuja julisteissa on tai ei ole? Nyt voit vaikuttaa: kenellä on pähein vaalilook! Sieltä vaan painelemaan ääniä omalle suosikkijulisteelle, hoplaa.

 

Mutta ovatko jotkut kisailijoista luovuttaneet ennen kuin äänestämistä on edes aloitettu, vai mikä on homman nimi?

Kamun tiimi kävi kuumeisesti tiistaina kello 12.24-12.43 välisenä aikana etsimässä Raumalta Paavo Väyrysen sekä Nils Torvaldsin kasvoja, mutta tuloksetta!

Aikamoista vaalipeliä on kyllä, kun tiistaihin mennessä ei ollut naamahommat niin sanotusti kuosissa.

Mutta missä ovat Paavo ja Nils? Kuva: Maija Männistö

Toki ehdokkaat ovat tehneet vaalityötään myös rakkassa pitäjässämme. 

Ja sitten on tämä paidattoman Putinin kysymys. MP?

 
Mitä ehdokkaat ajattelevat paidattomasta Putinista

Näytimme presidenttiehdokkaille kuvan paidattomasta Venäjän presidentistä Vladimir Putinista hevosen selässä 😱 Miten he reagoivat? Katso ehdokkaiden haastattelut kokonaisuudessaan Yle Areenasta. Linkki ekassa kommentissa.

Julkaissut Kioski 3. tammikuuta 2018
 

Saulilla on ollut kova johto kilpasiskoihin - ja veljiin nähden. Ja Kamu povailee, että on Salella vielä ainakin muutama ässä taskussa. Lennu-korttikin on hyvin pitkälti käyttämättä. Jätetään tämä vain tähän.

 

Henkilön Martina (@willxor) jakama julkaisu