Instagram

Miss Eloweena, Miss Ylöjärvi, Miss DBTL... Mistä Rauman missibuumi on syntynyt?

Kuvat: Esa Urhonen ja Juha Sinisalo

Rauma ja misseys eivät ole yhdessä vieras sanapari, sillä onhan kaupunki tunnettu jo 40 kertaa järjestetystä Pitsimissikilpailustaan. Viime aikoina raumalaisia missi- ja malliuutisia on riittänyt oikein urakalla - ja tällä kertaa Savilanpuiston lavan ulkopuolelta.

"Marjaana Savila kruunattiin Miss DBTL:ksi ja Miss Ylöjärveksi!"

"Luonnonkaunis Karita Haapanen voitti uuden Miss Eloweena -klpailun!"

"Raumalainen Venla Wallenius Suomen edustajaksi Miss Model of the World -kilpailuun Kiinaan!"

Mistä moinen missibuumi on Raumalle oikein syntynyt?

Viime vuonna neljään missikisaan osallistunut Marjaana Savila uskoo, että sosiaalisella medialla on tässä oma osansa.

- Sana hyvin järjestetyistä kisoista leviää nopeasti muille. Viime aikoina raumalaiset ovat vielä sattuneet menestymään kisoissaan hienosti!, Savila iloitsee.

- Itse seurasin Karitan (Haapanen) taivalta Miss Eloweena -kilpailussa juuri somen kautta ja lähetin hänelle myös tsemppiviestejä.

Miss Tampere -finalistien kanssa Savila kuuluu edelleen porukan yhteiseen Whatsapp-ryhmään, jossa voidaan vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia eri kilpailuista.

- Hyvän kilpailun tunnusmerkkejä ovat onnistuneet järjestelyt, tiedottamisen pelaaminen ja asialliset kuvaukset, Savila kuvailee.

Hän itse toivoo esimerkkinsä ja ahkeran kisaamisen kannustaneen niitä nuoria, jotka ovat harkinneet missikilpailuihin lähtemistä.

- Kertaalleen minulta on yksi tyttö kysynyt suoraankin, että millaista kilpaileminen on. Mukavaa, jos voin auttaa jotakuta oman kokemukseni kautta. Missikilpailut voivat ehdottomasti avata uusi ovia uralla ja ne ovat myös hyvä paikka harjoittaa omaa esiintymistään, Savila luonnehtii.

Uusi ja luonnollista misseyttä korostava Miss Eloweena-kilpailu keräsi loppukesästä runsaasti valtakunnallista huomiota. Samoin teki totta kai myös kilpailun voittaja - raumalainen Karita Haapanen.

- Kyllä raumalaiseen missibuumiin liittyy ehdottomasti se, että kaupungissa järjestetään Pitsimissi-kilpailu, josta voi ponnistaa ja innostua kilpailemisesta, Karita Haapanen sanoo.

- Ja totta kai Raumalta tulee kauniita naisia! hän lisää.

Haapanen palkittiin vuoden 2014 Pitsimissimittelössä yleisön suosikkina.

- Jos kilpailussa olisi halunnut tuolloin kunnolla pärjätä, olisi pitänyt hankkia ennen lavalle nousemista lisää kokemusta. Jos ensikertalainen voittaa, on hän luonnonlahjakkuus, eikä osaa jännittää.

Suomen kilpailupiireissä käy myös usein niin, että kisalavoilta nuoria naisia bongataan ja houkutellaan aina myös uusiin kilpailuihin.

- Minuunkin on otettu paljon yhteyttä ja mukavahan se on niin päin, ettei tarvitse itseään tyrkyttää.

- On tämä silti tietty aika erilainen harrastus. Äitikin on ihmetellyt, että mistä olen moisen esiintymishalun perinyt - en häneltä ainakaan, Haapanen naurahtaa.

Toki esillä olemisella on myös varjopuoliaan.

- Minulla on Facebookissa jonossa varmaan niin paljon kaveripyyntöjä tuntemattomilta, ettei uusia sellaisia voi välttämättä tällä hetkellä edes lähettää. Välillä pistän myös Instagram-tilini hetkeksi yksityiseksi, kun siellä tulee kausittain niin paljon viestejä ulkomaalaisilta miehiltä, Karita kertoo.

 

Henkilön VENLA (@venlawallenius) jakama julkaisu

Viimeisin ostikoihin päässyt raumalaiskaunotar on Venla Wallenius, joka valittiin Suomen edustajaksi Kiinassa marraskuussa huipentuvaan Miss Model of the World -kilpailuun.

Puhekielessä missit ja mallit voivat herkästi mennä sekaisin, mutta mikä titteleiden ero oikein on?

- Missi esittelee yleensä itseään, kun taas malli esittelee yllään olevaa vaatetta, Wallenius kuvailee.

Hän on seurannut melko vähän muiden paikallisten nuorten naisten kisaamista, mutta Miss Eloweena -otsikoihin hänkin kertoo viime aikoina törmänneensä.

- Ehkä Raumalta sitten vain tulee niin paljon kauniita tyttöjä, jotka ovat vieläpä innostuneita kilpailemaan, pohtii hän meneillään olevaa kilpailu- ja menestysbuumia.

- Itseäni ovat aikoinaan kannustaneet erityisesti oma äiti ja kaverit, hän kertoo.

Marraskuussa koittava Miss Model of the World -kilpailu on Walleniuksen lähitulevaisuuden isoin tähtäin. Sitä varten käydään nyt kuvauksissa ja hankitaan reissuun mukaan mekkoja.

- Totta kai myös linjoista pitää pitää huolta, mutta en ole millään erityisellä dieetillä tain kuntokuurilla, Wallenius kertoo.