Instagram

Mitä tekisit, jos saisit oman puistoneliön ja rahaa sen kehittämiseen? Hae pelaajaksi erikoiseen taideprojektiin

Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä -nykytaideprojektia vetävät Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta- Kalleinen. Kuva: Henrika Bäcklund

Mikä ihmeen Keskustelupuisto? No melkoisen mielenkiintoinen taideprojekti, jota ollaan Raumalla käynnistelemässä.

Keskustelupuisto on pelinmuotoinen yhteisöllinen projekti, jossa 36 eri-ikäistä raumalaista toteuttaa omista visioistaan ja toiveistaan julkisen puiston.

Pelikentäksi on valikoitunut osoitteessa Kalliokatu 28–30 sijaitseva tyhjä tontti.

Gamemastereina toimivat kuvataiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Puisto toteutetaan yhteistyössä Lönnströmin museoiden kanssa.

Nyt peliin pitäisi saada pelaajia!

Pelin avoimesta hausta järjestetään infotilaisuus Posellissa huomenna tiistaina 11. syyskuuta kello 18.

Raumalla asuvia pelaajia tarvitaan yhteensä 36. Heitä toivotaan kaikista ikäluokista aina lapsista yli yhdeksänkymppisiin.

Esimerkiksi 20-29-vuotiaita pelaajia on hakusessa neljä. Sama määrä on laskettu myös 30-39-vuotiaiden ja 40-49-vuotiaiden ryhmille.

Tavoitteena on saada kasaan monitahoinen joukko: että pelaajat edustaisivat ikärakenteeltaan kaupungin asukkaita ja monipuolisesti erilaisia ihmisiä.

Pelaajaksi voi hakea sähköisella lomakkeella keskustelupuisto.fi-sivulla syyskuun loppuun asti.

MITEN PELATAAN?

Peli pelataan kahtena seuraavana kesänä. Puisto rakentuu kuuden pelisiirron avulla. Pelaajat voivat muuttaa omaa pelialuettaan kahden vuoden prosessin aikana siis kuusi kertaa. Ensimmäiseen viiteen pelisiirtoon on varattu rahaa jokaiselle pelaajalle 200 euroa. Pelaajat voivat halutessaan yhdistää maatilkkunsa ja rahansa. Kuudenteen eli viimeiseen siirtoon on varattu 14 000 euroa. Sen ehtona on ryhmän yhteinen päätös siitä, mitä rahalla tehdään.