Instagram

Mökin mölkkymestaruus mielessä? - 4 vinkkiä kesän kuninkuuslajiin

Mölkky on kesän kuninkuuslaji!

Äkkiseltään voisi ajatella, että mökin mölkkymestaruuden voittaminen on pitkälti tuuripeliä - kapula kun tuntuu kimpoilevan ja kierivän maassa mihin sattuu. Kyse on kuitenkin tekniikkalajista, jossa avainasemassa ovat hyvä valmistautuminen ja yliotteen saaminen vastustajasta.

Lahden kortteliliigan mölkkyjaoston puheenjohtaja Tipi Tuomola jakoi Kamun lukijoille pilke silmäkulmassa vinkit, joilla mökin mölkkymittelöistä voi suurella todennäköisyydellä poistua voittajana.

1. Jos haluaa kisailla "vakavasti" kannattaa aloittaa kilpailumaastoon tutustuminen jo hyvissä ajoin. Mikäli mahdollista, kannattaa hankkia kilpailupaikan alushiekkaa kotiin jo noin viikkoa ennen varsinaista mölkkymittelöä ja treenata sillä tantereella mölkkykapuloiden käyttäytymistä.

2. Varsinaista kilpailusuoritusta ennen tehdään yleensä muutamat testiheitot. Nämä suoritukset kannattaa tehdä väärällä kädellä, jolloin vastustajan henkselit alkavat paukkua ja hyvänolon tunne saa vallan. Kun aletaan kilpailla tosissaan, kapula otetaan oikeaan käteen, jolla heitot kulkevat paljon paremmin ja yllätysmomentti vastustajiin on taattu.

3. Mölkkyetiketin mukaan vastustajalle ei saa huudella esimerkiksi törkeyksiä, mutta kainalopieru on oiva keino kilpakumppanin hämäämiseen. Jos aidon pierun päästää, siinä on tietty hajuhaitta mukana. Itse en ole tätä kokeillut, mutta miehet voivat kuulemma hämätä naispuolisia kilpapumppaneita puhumalla italiaa ja vilauttamalla paidan kaula-aukosta vähän rintakarvoja.

4. Ehdoton juttu on tietysti myös viiteenkymmeneen laskeminen. Sormista ja varpaista ei saa apua kuin kahteenkymmeneen asti, joten matikkapään pitää olla mölkkykisoissa kunnossa!