Instagram

Musiikin lisäksi muutakin kivaa: 5+1 poimintaa Ruisrockin alueohjelmasta

Ruisrockissa panostetaan musiikin lisäksi vuosittain kattavasti myös muuhun alueohjelmaan. Kuva: Janita Autio / Ruisrock

1. VR-ROSKASUKELLUS Turun ammattikorkeakoulu järjestää merten roskaamisesta kertovan kampanjan Ruisrockissa. Opiskelijoiden pitämällä RuisH20ck-pisteellä pääsee näkemään VR-lasien avulla, millaista on uida meressä roskien keskellä. Tapahtumalla halutaan muistuttaa, etteivät puhtaat merivedet ole itsestäänselvyys.

Kampanjan pisteellä pääsee halutessaan myös polskimaan ammeeseen, joka on täynnä roskaista vettä - samalla tavalla kuin merieliöt joutuvat elämään muoviroskien keskellä.

2. LAVARUNOUS: NIHKEE AKKA Jos festareilla haluaa viettää vähän erilaisen hetken, kannattaa bongata Kupla-lavalta lavarunous-esityksiä. Yksi runoilijoista on taiteilijanimellä Nihkee Akka esiintyvä Jonna Nummela. Hänen queer-henkiset esitykset yhdistelevät runoutta, stand up -komiikkaa, dragia, esitystaidetta ja klovneriaa, ja seteissä keskeistä on huumori ja normikriittisyys sekä tavoite purkaa esiintyjän ja katsojan välisiä raja-aitoja.

Nihkee Akka sunnuntaina klo 17.50 Kupla-lavalla.

3. KIVAPUHE Paskapuhetta ja mollausta ei tähän maailmaan kaivata yhtään lisää, mutta kivapuheelle on aina paikkansa! Taiteilija Olli Suorlahden Kivapuhe-teos lähettää Ruisrockissa ohikulkijoiden korviin puhetta, joka herättää myönteisiä ajatuksia. Kivapuhe on kerätty erilaisilta ihmisiltä, ja myös sinä voit osallistua mukaan: tallenna ääniviestisi täällä.

4. MUMMODISCO Vanhustyöstä pölyjä pyyhkivä Mummodisko on vetänyt legendaarisen rock-klubi Tavastian täyteen ikääntyneitä bailaajia jo useaan otteeseen. Nyt Mummodisko saapuu Ruissaloon aloittamaan festarien valloituksen!

Menestyskonseptissa sukupolvet kohtaavat tanssilattialla. Menneiden vuosikymmenien musiikki soi vinyyleiltä, mutta levylautasella on jotain aivan muuta kuin ainaisia ikivihreitä valsseja ja humppia.

Mummodisco lauantaina klo 14.30-16.30 Kupla-teltassa.

5. TYÖPAJA: RADIKAALIT RISTIPISTOT Kirjo oma hihamerkki festarimuistoksi tai osallistu kollektiivisen jättiristipistotyön tekemiseen. Työpajan vetävät käsityöaktivistit Helsingin Radikaalit Ristipistot -possesta. Feministinen craftivistiryhmä on toiminut vuodesta 2013. Osallistua voivat kaikki, aiempaa kokemusta ei tarvita. Radikaaleissa ristipistoissa onnistuu aina!

+ 1 LUE JA KOE MYÖS: Ruisrockin reivikontti on elävä legenda - tästä on kyse