Instagram

"Myynti on kylmää ja raakaa touhua" - opiskelijat ottivat Rauma Rock -haasteen vastaan

Lukon myyntipäällikkö Mika Laaksonen esitteli Samkin myyntitiimille Rauma Rockin tiluksia. Kuva: Maija Männistö

- Lähetin eilen tuhat Rauma Rockia myyvää sähköpostia ja arvatkaapa montako vastausta olen saanut? Nolla! Mutta nyt kun lähden soittelemaan näitä asiakkaita läpi, on tapahtuma heille tuttu ja todennäköisesti kauppaakin syntyy, Rauman Lukon myyntipäällikkö Mika Laaksonen briiffasi Samkin opiskelijoiden myyntiryhmää.

Innokas opiskelijajoukko oli valmis ottamaan haasteen vastaan: heidän tavoitteenaan on myydä muutaman viikon aikana mahdollisimman monta lippua Rauma Rockiin. Samalla he keräävät opintopisteitä ja arvokasta myyntikokemusta.

- Samkia pidetään bisnes-kouluna, mutta meillä opetetaan kunnon myyntiä todella vähän. Tällä kurssilla opiskelijat pääsevät tuomaan esiin omaa osaamistaan ja joutuvat selviämään ihan siitä perinteisestä myyntityöstä, Teppo Lundell Samkista kuvaili.

Opiskelijoiden omana tavoitteena on myydä lippuja Rauma Rockiin 1500 euron edestä.

- Katsotaan, josko tavoitteet vielä tuosta realisoituvat, kun päästään kunnolla hommiin, opiskelijatiimissä mukana oleva Meri Saario kertoi.

- Tämä kurssi kuulosti todella mielenkiintoiselta, joten totta kai lähdin mukaan! Tässä saa arvokasta kokemusta. Itselleni esimerkiksi kaupan kassalla ja torimyynnissä työskentely ovat tuttuja juttuja ja olen sanavalmis tyyppi, mistä on varmasti tässä tehtävässä hyötyä, hän jatkoi.

Toimeksiannon iltapäivässä Mika Laaksonen muistutti opiskelijoita siitä, että puhelinmyynti on kylmää ja raakaa touhua - haastavaa myös alan ammattilaisille.

- Mekin järjestämme perinteisiä soittopäiviä, jolloin puhelimessa kauppaa voidaan hieroa monia tunteja putkeen.

Laaksosen mukaan puhelinmyynti noudattelee pääpiirteissään seuraavaa kaavaa: 21 soitosta voi saada seitsemän kontaktia, joista kolme on lopulta kiinnostunut ja yhden kanssa saadaan kaupat lukkoon.

- Viidenkään kieltävän puhelun jälkeen ei saa masentua, Laaksonen muistutti ja heitti samalla opiskelijoille haasteen ilmaan. Jokaisesta puhelinsoiton sijaan somekanavan kautta myydystä lipusta on luvassa ryhmäläisille extrapalkintoja.

Tänä vuonna Rauma Rockissa on kahdella eri lavalla ennätysmäärä esiintyjiä. Lue Kamun juttu TÄSTÄ.