Instagram

Naapurit tutuiksi ja kaapit tyhjiksi! - Siivouspäivä on täällä taas

Sanna Rantala on aiemmin käynyt muutamilla Siivouspäivän myyntipisteillä, mutta tällä kertaa piste aukeaa hänen omalle pihalleen. Kuva: Maija Männistö

Pirttialhon asuinalueella kuhisee tulevana lauantaina. Ensin päivällä kotitalouksissa tyhjennetään kaappeja Siivouspäivän nimissä ja illalla perheet kokoontuvat naapurit tutuiksi -iltamaan.

- Vastaava tutustuminen järjestettiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Uudelle asuinalueelle on sen jälkeen muuttanut lisää väkeä, joten nyt oli sopiva aika uudelle tapahtumalle. Kun huomasimme sen osuvan Siivouspäivään, päätimme tempaista myös sen nimissä, Sanna Rantala kertoo.

Naapurustolle lähetetyn tapahtumakutsun ohessa on siis vinkattu kotitauksia osallistumaan halutessaan myös Siivouspäivään.

- Tiedän varmaksi kourallisen perheitä, jotka ovat lähdössä alueeltamme mukaan Siivouspäivään. Toisten puolesta en kovin tarkkoja aukioloaikoja voi sanoa, mutta siinä kello 11-16 välillä kannattaa tulla kiertelemään, Rantala kertoo.

Hän on itse Siivouspäivän ensikertalainen.

- Kun koulut alkoivat, tuli huomattua, että tytön vaatteita voisi karsia. Tarkoitus on myös pistää yksi pesukone ja ullakon laatikoista löytyviä tavaroita myyntiin - ne ovat odottaneet laatikoissa muutosta asti eli noin viisi vuotta.

- Lasten kanssa oli myös puhetta, että jos he saavat päivän aikana paljon leluja myytyä, voimme ostaa yhden uuden lelun tilalle, Rantala jatkaa.

"Talvella voi helposti omissa nurkissa viihtyäkin, mutta nyt kesällä ollaan ulkona ja yhdessä."

Sääkään ei ole Metsäruusunkatu 20:n myyntipisteelle este, sillä sateelta suojassa olevaa tilaa löytyy esimerkiksi autotallista.

Kun myyntipisteet päivän päätteeksi sulkeutuvat Metsäruusunkadulla ja Ruoholaukankadulla, on naapuruston perheiden aika kokoontua rennon yhdessäolon merkeissä.

- Talvella voi helposti omissa nurkissa viihtyäkin, mutta nyt kesällä ollaan ulkona ja yhdessä, Rantala kuvailee.

Kaikki lauantaiseen Siivouspäivään osallistuvat paikat voi tarkistaa TÄÄLTÄ.