Instagram

"Näin Siskonpeti-ohjelmassa heidän sketsiversionsa" – Karaokekirkossa jammaillaan Jenni Vartiaista ja Anna Puuta

Raumalla lauantaina järjestettävä karaokekirkko ei ole ihan Suomen ensimmäinen, sillä ainakin Savonlinnan seurakunnassa karaokevehkeet on laitettu kasaan kirkon tiloissa. Kuva: Matthias Wagner

Syvärauman Pubissa järjestetty Kauneimmat joululaulut -tilaisuus herätteli järjestäjiä pohtimaan, voisiko karaokelaulannan tuoda myös kirkkoon.

Ja todettiin, että miksei.

– Näin vahingossa Siskonpeti-ohjelmassa heidän sketsiversionsa karaokekirkosta. Siinä pappi veti kirkossa karaokea kunnon meiningillä ja ihmiset nousivat vuorollaan penkistä laulamaan. Sketsin karaoke-osuus jäi mieleen hirveän hauskana ja ajattelin, että siinä voisi oikeasti olla ideaa, tapahtumaa järjestävä diakonissa Pia Erake pohjustaa lisää.

Meriristin karaokekirkko koostuu parista palasesta. Lauantaina kello 16 alkavan kirkkohetken yhteydessä lauletaan yhteislauluna  muun muassa Jenni Vartiaisen hitti Missä muruseni on, Anna Puun kappale Mestaripiirros ja Katri Helenan Anna mulle tähtitaivas.

Kirkkohetken jälkeen järjestetään kirkkokahvit ja silloin myös vapaa karaokelaulanta pääsee valloilleen.

– On virsiä ja on Apulantaa ja Irwin Goodmania! Erake naurahtaa.

Lisäksi Meriristin saunoilla voi lämmitellä kello 19–21 ja paikalla on myös makkaranpaistomahdollisuus.

Metallimessuja, saarnoja räpäten.. Tuntuu olevan ilmiönä tuoda populaarimusiikkia kirkon piiriin.

– Ei voida olettaa, että kaikki seurakuntalaiset haluaisivat vain laulaa ihan normaalisti niitä virsiä. On hyvä juttu, että järjestetään monenlaista – oli se sitten tango- tai rap-messu – ja saadaan erilaisia ihmisiä kirkon piiriin, Erake pohtii.

– Seurakunnan tilaisuuskin voi olla rentoa meininkiä rennolla tyylillä. Kirkkokin osaa olla muuntautumiskykyinen.