Instagram

Näitä jouluelokuvia et ole vielä nähnyt! – 5 vinkkiä

Kuva: Jake Hills/Unsplash

Aika valmistautua muutaman päivän päässä häämöttäviin joulunpyhiin ja valmistella leffakirjastot valmiiksi! Enää puuttuvat vain joulupaketeista paljastuvat konvehtiboksit.

On totta, että joulu ei tule ilman Lumiukkoa tai Yksin kotona -leffoja. Mutta on monia muita helmiä, jotka on saattaneet vilahtaa ohi silmien.

Seuraavassa viisi joulunajan leffavinkkausta, jotka kannattaa laittaa tänä vuonna projektoriin pyörimään - tai ainakin tallettaa nimet korvan taakse.

8 FEMMES

Kahdeksasta naisesta nimensä mukaan kertova 8 femmes on Francois Ozonin ranskalais-italialaisena yhteistuotantona tehty rikoskomedia, joka sai ensi-iltansa vuonna 2002.

Ranskalaisen elokuvan kuuluisimpien tähtinäyttelijöiden tähdittämä elokuva sijoittuu porvariskartanoon 1950-luvulle. Talon isäntä Marcel murhataan - ja paikalla ovat olleet vain naiset.

Elokuva perustuu näytelmään ja teatterinomaisuus paistaa myös leffaversiosta läpi.

THE APARTMENT

Suomeksi elokuvan kantaa nimeä Poikamiesboksi. Yhdusvalloissa vuonna 1960 valmistuneen tragikomedian teemoina ovat uskottomuus, rakkaus ja juonittelu.

ElokuvanpPäähenkilö Baxter on ammatiltaan vakuutusvirkailija. Uraansa edistääkseen hän lainaa asuntoaan esimiestensä syrjähyppyihin.

Elokuva voitti parhaan elokuvan Oscarin.

JOYEUX NOËL

Mitä tapahtuu, kun joulu tulee keskelle sotatannerta? Päivä ilman sotaa -elokuva valmistui vuonna 2005. Sen on ohjannut Christian Carion.

Elokuva kertoo Ensimmäisen maailmansodan aikana vuonna 1914 pidetystä jouluaselevosta.

WE'RE NO ANGELS

Joulukomedioiden parhaimmistoa! We're No Angels valmistui vuonna 1955. Elokuvaa tähdittää muun muassa legendaarinen Humphrey Bogart, jonka komediaroolit ovat varsin harvassa!

Elokuvan on ohjannut Michael Curtiz, joka ohjasi Bogartia myös Casablancassa.

Elokuva kertoo kolmesta rikollisesta, jotka pakenevat vankilasta juuri sopivasti joulun alla.

A CHRITSMAS STORY

Elokuva, jota Yhdysvalloissa pyöritetään televisiossa kyllästymiseen asti, mutta joka on saattanuut mennä monelta suomalaiselta ohi.

Joulutarinan on vuodelta 1983 ja siitä on tullut kotimaassaan klassikko. Elokuvassa Ralphie toivoo ilmakivääriä joululahjaksi.