Instagram

Pub Hovinarrin shotski - legenda jo syntyessään

Toimittaja (vas.) pääsi yhdessä Sini Ruokkeisen, Tuukka Sivosen ja Erkka Saarisen kanssa testaamaan yhteispeliä Narrin shotskin äärellä.

Fuksien päivänä Pub Hovinarrissa esiteltiin uusille opiskelijoille aivan uusi tapana nauttia tilaamansa juoma. Puinen shotski on Tuukka Sivosen taidonnäyte.

- Yhdestä tv-ohjelmasta bongasin tuollaisen suksen. Googlaamalla suksesta löytyi erilaisia versioita, ja päätin sitten tehdä oman shotskin Narriin, käsityönopettajaksi opiskeleva Tuukka Sivonen taustoittaa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan shotski on siis puusuksi, johon on ruuvattu kiinni neljä muovista shottilasin paikkaa.

- Sopiva suksi löyty SPR:n kirpparilta. Hioin siitä maalipinnan pois ja taivuttelin muovista telineosat, Sivonen kertoo.

- Kotona on vielä kolme suksea odottamassa. Ties vaikka jollekin kaverille veisin shotskin joskus lahjaksi, hän heittää.

Tuukka Sivonen tarttu tuumasta toimeen nähtyään shotskin ensin telkkarissa.

Pikkuisen matematiikkaakin nikkarointiprojekti vaati. Laskelmoida piti muun muassa lasipaikkojen etäisyys toisistaan, jotta neljän hengen hartiat sopivat juoman nauttimiseen ritirinnan.

- Pari-kolme tuntia nikkarointiin taisi kokonaisuudessaan mennä. Itsekseen melkein enemmän kaikkia tällaisia projekteja tulee tehtyä kuin koulun kursseilla, Sivonen sanoo.

Shotskin juju on sen tarjoama yhteispeli, jota juoman tilanneiden pitää harjoittaa. Ajoituksen lisäksi huomioon pitää ottaa myös kaverusten pituusero.

- Toistaiseksi kaikki kokeilleet ovat tehtävässä onnistuneet. Tai yksi lasi on kuulemma mennyt rikki, joten kai joku sitten on jotenkin jossain kohtaa epäonnistunut, Sivonen naurahtaa.

Suksi on kiinnitettynä Narrin seinälle paraatipaikalle.