Instagram

Nopein maali, painavin Leijona ja 6 muuta MM-kisafaktaa

Suomi on saavuttanut MM-kisoissa 2000-luvulla yhteensä kahdeksan mitalia - yhden kullan, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Kuva: Jukka Salminen

Jääkiekon MM-kisat alkavat kuluvan viikon perjantaina.

Kamu listasi tiiviiseen pakettiin kahdeksan faktaa kisakoneella Pariisiin matkanneesta leijonalaumasta ja MM-kisoista yleensä.

SUOMEN JOUKKUEEN NUORIN

 

#sanfrancisco #billebeino #curry ☀️

Henkilön Jesse Puljujärvi (@puljuuu) jakama julkaisu

Vuonna 1998 syntynyt Jesse Puljujärvi on tämänvuotisen Suomen kisajoukkueen nuorin pelaaja. Hymypoika on jo silti ehtinyt vakiinnuttaa paikkansa fanien keskuudessa. Pelilliset taidot on myös pistetty merkille, sillä Puljujärvi on tänä vuonna yksi niistä pelaajista, jotka tekevät miesten MM-kisoissa debyyttinsä.

Muita debytantteja ovat Joonas Korpisalo, Harri Säteri, Julius Honka, Mikko Lehtonen, Miro Aaltonen ja Markus Hännikäinen.

...JA VANHIN

Eniten ikävuosia leijonapelureista mittariin on kertynyt Mika Pyörälällä. 35-vuotias hyökkääjä on yksi Kärppä-ikoneista, mutta kauden 2017-2018 Pyörälä tulee kiekkoilemaan Sveitsissä Bernin riveissä.

Kärppien Mika Pyörälä palkittiin kuluvalla kaudella Liigan runkosarjan parhaana pelaajana. Kultainen kypärä -palkinto tuli liigapelaajien äänillä.

MM-HISTORIAN NOPEIN MAALI

Suomi on valitettavasti mukana tässä tilastossa, sillä MM-historian nopein maali on tehty Suomen verkkoon Pekka Rinteen selän taakse vuoden 2009 kisoissa. Valko-Venäjä onnistui tuolloin maalinteossa vain viiden sekunnin pelin jälkeen.

ENITEN IG-SEURAAJIA

...on Suomen joukkueessa Jesse Puljujärvellä. Kaikkiaan noin 144 000.

Kintereille pääsee Sebastian Aho, jolla seuraajia Instan puolella on noin 92 000.

 

Couple high fives with #nordylainen 🔥@jonordstrom42

Henkilön Sebastian Aho (@ssebastianaho) jakama julkaisu

ENITEN MASSAA

Oskar Osala on Suomen joukkueessa omilla kiloluvuillaan, sillä miehen painoksi on ilmoitettu 110 kiloa. Pituutta miehellä on 193 senttiä.

Leijonista vain kaksi muuta pelaajaa pääsee Osalan kanssa kolminumeroisiin painolukemiin. Joonas Järvinen ja Joonas Kemppainen painavat molemmat tasan sata kiloa.

SUOMEN EKAT KISAT

Suomen jääkiekkomaajoukkue osallistui ensimmäisen kerran jääkiekon MM-kilpailuihin vuonna 1939. Kisahistoria alkoi tuolloin murheellisesti, sillä Suomi hävisi kaikki viisi otteluaan. Karsintaryhmän ja pelatun lohdutussarjan jälkeen Suomen maaliero oli 5-25.

ENNÄTYS RIKOTTAVAKSI

Suomen ja Kanadan välinen jääkiekon MM-finaali keräsi viime vuonna MTV3:lla ennätysyleisön.

Kiekkolähetys tavoitti peräti 3,25 miljoonaa suomalaista, ja ottelun keskikatsojamäärä oli 2,22 miljoonaa. (Tavoittavuus tarkoittaa ottelua vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoisesti seuranneita yli 4-vuotiaita.)

Tälle vuodelle on tietty kaksi tavoitetta: Suomen finaalipaikka ja jälleen uusi katseluennätys.

TÄMÄN VIIKON MATSIT

Perjantai 5.5.
17:15 Ruotsi - Venäjä
17:15 Suomi - Valko-Venäjä
21:15 USA - Saksa
21:15 Tshekki - Kanada

Lauantai 6.5.
13:15 Latvia - Tanska
13:15 Sveitsi - Slovenia
17:15 Slovakia - Italia
17:15 Valko-Venäjä - Tshekki
21:15 Saksa - Ruotsi
21:15 Norja - Ranska

Sunnuntai 7.5.
13:15 Italia - Venäjä
13:15 Slovenia - Kanada
17:15 USA - Tanska
17:15 Suomi - Ranska
21:15 Latvia - Slovakia
21:15 Norja - Sveitsi