Instagram

Nyt bailataan taas keskellä peltoa! – Karjurockissa esiintyvät Tuisku ja Tähkä

Viikonlopuksi lupaillaan mukavan aurinkoista festarikeliä Lokalahdelle! Kuva: Marko Savolainen

– Meinasi hiekkatiellä usko loppua kesken, että mihin oikein tullaan, kommentoi pari vuotta sitten perhepäivässä esiintynyt Robin silloista saapumistaan Karjurockin festarialueelle!

Maailman kovin maalaisfestari -titteliä rummuttava tapahtumaorganisaatio ei siis tukeudu pelkkään sananhelinään, vaan todellakin ollaan ihan siellä ytimessä: keskellä peltoa. Tänä vuonna maalaisidyllissä juhlitaan jo 11. kertaa.

Mistä tulee termi maailman kovin maalaisfestari, tapahtuman promoottori Robert Sainio?

– Toki muuallakin järjestetään maalaisfestareita, mutta Karjurock pidetään ihan oikeasti toimivan maatilan ympäristössä, joten olemme kokeneet, että voimme määritellä tapahtuman maailman kovimmaksi maalaisfestariksi.

Millä tavoin maalaisbrändi näkyy festareilla?

– Kyllä se näkyy paljonkin, kun alueella on toimivaa viljelyä. Esimerkiksi biisoneita on mahdollista nähdä tapahtuma-alueelta ja itse alueen sisälläkin on joitain eläimiä, joita ei ole mitenkään erikseen tapahtumaa varten hankittu. Mutta ruokapuolessa se näkyy vahviten. Kotimaisuus ja lähituotanto ovat meille avainsanoja. Ruoan ketju on näytettävissä ja ruoka on alueella tuotettua.

Kuinka tärkeä tämä brändi teille on?

– Alan ammattilaiset ovat puhuneet maailmalla näkyvästä trendistä: kuluttajien tottumukset muuttuvat ja nyt syntyy keskikokoisia erikoisfestivaaleja, joissa on esimerkiksi 10 000 kävijää. Kyllä brändi nykyään on aika tärkeä, kun kuluttajien tottumuksia ovat lähiruoka ja luomu. Haetaan jotain erikoisempaa. Karjurock on luomu ihan kaikessa mielessä.

VESALA, MONROE JA ANKARA

Torstaina festarin avanneessa perhepäivässä esiintyivät Benjamin Peltonen, Kamukirjassakin vieraillut Arttu Lindeman ja Jari "Siltsu" Sillanpää.

Tänään perjantaina möyhätään ja heilutetaan hiuksia, kun pääesiintyjänä lavalle astelee Sonata Arctica. Muita perjantain esiintyjiä ovat Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, brittiläinen The Animals and Friends ja Michael Monroe Suomen Turusta.

Lauantaina Antti Tuisku aloittaa liveshownsa jo kello 14! Myöhemmin lavalle nousevat Ellinoora, Nikke Ankara, Santa Cruz ja The 69 Eyes. Illan päättää Vesala.

Vesala rummuttaa tahteja lauantaina lokalahtelaiseen kesäyöhön, kun naisen keikka alkaa kello 00.30! Kuva: Esa Urhonen